ΝΑΤΑΣΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟΥ- ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ

Παρέμβαση για την κατοχύρωση της προστασίας και των δικαιωμάτων των ζώων στο υπό Αναθεώρηση Σύνταγμά μας

Δηλητηριάσεις, χτυπήματα, απαγχονισμοί, εγκατάλειψη, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους κακοποιούνται τα ζώα στην Ελλάδα του 2017. Καθημερινά έρχονται στο φως ανατριχιαστικές καταγγελίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, όμως αυτό δεν αρκεί για να σταματήσει το έγκλημα. Είναι αναγκαίο να αλλάξει η νοοτροπία μας και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα υπόλοιπα έμβια όντα, και για να γίνει αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Μόνο αν πιέσουμε προς τον καθορισμό νομοθεσίας, που θα προστατεύει και θα εξασφαλίζει το σεβασμό προς τα ζώα, τους συνοδοιπόρους μας στη ζωή, μπορούμε να δώσουμε μια για πάντα λύση στο πρόβλημα.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τη μεγάλη προσπάθεια, για να πούμε όλοι μαζί δυνατά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την κακοποίηση των ζώων. Η διαδικασία αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος πρόκειται να ξεκινήσει. Τα ζώα, στο ισχύον νομοθετικό πλέγμα, αντιμετωπίζονται ως εργαλεία – ιδιοκτησία του ανθρώπου. Ας γίνει λοιπόν σαφές ότι ζητάμε από τους αρμόδιους, στο νέο Σύνταγμα, να περιλάβουν διατάξεις και για τα ζώα, ώστε να συνυπάρχουν μαζί μας, χωρίς πόνο και δυστυχία, χωρίς ταλαιπωρία και εκμετάλλευση. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Απαιτούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα, που προστατεύει και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Έχουμε συντάξει σχετικό ψήφισμα και συλλέγουμε υπογραφές για τη στήριξη της προσπάθειάς μας (https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedro_tis_Voylis_ton_Ellinon_kEyaggelo_Meimaraki_Telos_stin_kakopoiisi_ton_zoon_Nai_stin_Anatheorisi_toy_Syntagmatos/?nqnxNhb). Ας είμαστε εμείς που θα κάνουμε την αρχή για μια καλύτερη ζωή! Κάθε μια από τις υπογραφές μας αποδεικνύει ότι τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νοήμονα και συναισθανόμενα πλάσματα, και όχι ως αντικείμενα. Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, η Π.Φ.Π.Ο. θα τις παραδώσει απευθείας στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Ζητάμε να προστεθεί στο Άρθρο 24 του Συντάγματος το παρακάτω κείμενο, το οποίο συνέταξε ο Συνταγματολόγος Καθηγητής κ. Κώστας Χρυσόγονος : «Το κράτος υποχρεούται να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και το σεβασμό της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της. Ιδιαίτερα το Κράτος μεριμνά για την ευζωία όλων των ζωικών ειδών, τις συνθήκες διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους, επιβάλλοντας απαγορεύσεις και περιορισμούς όπου κρίνεται αναγκαίο και ειδικότερα σε θέματα πειραμάτων και επεμβάσεων πάνω σε αυτά και σε θέματα θανάτωσής τους. Οφείλει επίσης να μεριμνά για την προστασία της άγριας ζωής και συγκεκριμένα των ειδών υπό εξαφάνιση.»

Related Posts

Παρέμβαση για την κατοχύρωση της προστασίας και των δικαιωμάτων των ζώων στο υπό Αναθεώρηση Σύνταγμά μας

Δηλητηριάσεις, χτυπήματα, απαγχονισμοί, εγκατάλειψη, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους κακοποιούνται τα ζώα…