Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του τη διαπραγμάτευση

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ημέρα σε σχέση με την διαπραγμάτευση, καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς αναμένονται να συνεχιστούν. Το πολιτικό διέξοδο είναι αυτό που αναζητούν πλέον στις Βρυξέλλες με όλες τις πλευρές  να αναγνωρίζουν ότι «τεχνικά» η συμφωνία είναι εύκολο να βρεθεί.

AdTech AdΤο δείπνο της ελληνικής αποστολής έληξε χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα και οι διεργασίες θα συνεχιστούν με τηλεδιασκέψεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό που εξακολουθεί να είναι το «αγκάθι» των συζητήσεων είναι το γεγονός ότι το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, συνεπικουρούμενο από το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει σε σχέση με το πλεόνασμα 3,5% για το 2019 έτσι ώστε τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ να έχουν εμπροσθοβαρή χαρακτήρα. Με αυτό δεν φέρεται να συμφωνεί η Κομισιόν.

Θεωρώντας πως το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό είναι σχεδόν βέβαιο πως ο πρωθυπουργός στη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ  στις 10.45 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου θα θέσει το ζήτημα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα στους ομολόγους του. Αυτό το οποίο αναμένεται είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις και από τον ίδιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Οι δηλώσεις στον τύπο αναμένεται να γίνουν στις 11.45 π.μ.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθεί η ελληνική πλευρά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

πηγή News247.gr