» Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί»

«Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί», είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, που αναφέρει ότι ο  Έλληνας  πρωθυπουργός απαντά με μία απειλή στις διαφωνίες της Ελλάδας με τους δανειστές.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι πρέπει να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, αν δεν υπάρχει συμφωνία.

«Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει πρώτα να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις. Σε περίπτωση που το Eurogroup εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις τότε το ΔΝΤ προτίθεται να συζητήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα.

Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ωστόσο η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη. Ήδη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση μόνο αν συμμετάσχει το Ταμείο», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί ο Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και θα συζητήσουν όλα τα ζητήματα.

Απο το the toc.gr