Πυρά Αχτσιόγλου στη ΝΔ για τα εργασιακά

«Η ΝΔ και οι τομεάρχες της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικοί, όταν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των εργασιακών» δηλώνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των τομεαρχών της ΝΔ, Γ. Βρούτση και Θ. Καράογλου.
Υπενθυμίζεται ότι, στην εν λόγω ανακοίνωση, οι τομεάρχες της ΝΔ αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι «το παραλήρημα του κ. Τζανακόπουλου για τα δήθεν κέρδη των εργαζομένων από τη συμφωνία της Μάλτας επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αγοράς εργασίας, καθώς και τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να επικαλείται ως επιτυχία την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, μετά το τέλος του προγράμματος. Κάτι, όμως, το οποίο είναι ήδη νομοθετημένο (άρθρο 37, Ν. 4024/2011) και του οποίου η εφαρμογή απετράπη, με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ, το 2015».
Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει ότι, «την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην Ευρώπη, αναδείκνυε την ανάγκη ουσιαστικής επαναφοράς του κοινωνικού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις, η αντιπολίτευση μιλούσε για ιδεοληψίες και ταυτιζόταν με τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. Τώρα, που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο της επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ επιχειρεί ανεπιτυχώς να απαξιώσει το αποτέλεσμα. Είναι, τουλάχιστον, προκλητικό το κόμμα που διέλυσε το σύστημα των συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης, να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση».

Πηγη ΑΠΕ ΜΠΕ