Σάλος- Τον Άσαντ με τον Χίτλερ συνέκρινε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Τον Άσαντ με τον Χίτλερ συνέκρινε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σε μία προσπάθεια να επικρίνει τη ρωσική στήριξη στο καθεστώς Άσαντ αλλά και να επισημάνει τη σοβαρότητα των επιθέσεων στη Συρία.

«Η συμπεριφορά του Σύρου δικτάτορα Άσαντ ήταν χειρότερη και από του Χίτλερ, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον των δικών του» είπε χαρακτηριστικά ο Σον Σπάισερ, σύμφωνα με το Politico.

Το σαρίν, το όπλο που θεωρείται ότι χρησιμοποίησε ο Άσαντ πριν από λίγες μέρες, δημιουργήθηκε από τους Ναζί επιστήμονες το 1938, ανέφερε ο Σπάισερ.

Με σαφή αποδέκτη τη ρωσική κυβέρνηση για την υποστήριξή της στο καθεστώς Άσαντ, ο εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε περίτρανα πως «Εμείς δε χρησιμοποιήσαμε χημικά όπλα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ πρόσθεσε «Ακόμα και κάποιος τόσο απεχθής όσο ο Χίτλερ, δε χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Πρέπει, ως Ρωσία, να αναρωτηθείτε, αν είναι αυτή η χώρα και αυτό το καθεστώς, που θέλετε να έχετε ως σύμμαχο.».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου φαίνεται πως προκειμένου να ενισχύσει την αντίρρηση των ΗΠΑ στη ρωσική στήριξη στον Άσαντ και να ασκήσει πιέσεις, εθελοτυφλεί στην ύπαρξη θαλάμων αερίων, που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και μπορεί ο Χίτλερ να μη χρησιμοποίησε τους θαλάμους αερίων εναντίον των δικών του, ωστόσο εκατομμύρια ανθρώπων πέθαναν στο Ολοκαύτωμα μέσα σε τέτοιους θαλάμους γεμάτους χημικά.

Βέβαια, ο Σπαίσερ δε σταμάτησε εκεί την ιστορική αναδρομή του.

«Θεωρώ ότι όταν πρόκειται για χημικά, (ο Χίτλερ) δε χρησιμοποιούσε το αέριο στους δικούς του ανθρώπους όπως κάνει ο Άσαντ. Το χρησιμοποίησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Ολοκαύτωμα. Αυτό το κατανοώ. Αλλά το λέω με την έννοια ότι ο Άσαντ χρησιμοποιεί τα χημικά όπλα οπουδήποτε θέλει σε πόλεις, σε αθώους ανθρώπους, στο κέντρο των πόλεων. Άρα πρέπει να διευκρινιστεί η διαφορά στον τρόπο χρήσης (των χημικών). Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση (από τον Χίτλερ)» συμπλήρωσε ο Σπαίσερ σε μία όπως φάνηκε απονενοημένη κίνηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Οι αντιδράσεις για τα λεγόμενα του Σπάισερ, ο οποίος φέρεται να αμφισβητεί το Ολοκάυτωμα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες του twitter να ζητούν την άμεση απόλυσή του.

Ανάμεσα σε αυτούς και το Κέντρο Άννα Φρανκ.

Πηγή: politico/Φωτογραφία: Andrew Harnik/AP