Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την Αναστάσιμη λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη δήλωσή του μετά την Ανάσταση ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το πέρασμα του ελληνικού λαού από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δημιουργίας, για την Ε.Ε. την εκπλήρωση των ουσιαστικών στόχων της σε ενωτικό κλίμα, ενώ για όλο τον κόσμο ευχήθηκε το πέρασμα από το κλίμα πολέμου στην ειρήνη.

Αναλυτικά:

«Εύχομαι το ανέσπερο φως της Ανάστασης και ο συμβολισμός του Πάσχα να φανερώσουν:

Στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο Λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας.

Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Και στον Κόσμο ολόκληρο, το πέρασμα από τον πόλεμο στην Ειρήνη και στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας.

Χριστός Ανέστη»

Παρόντες μεταξύ άλλων στον ναό της Υπαπαντής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Εύη Χριστοφιλοπούλου, η αντιπεριφεριεάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, καθώς και αρκετοί αυτοδιοικητικοί και άλλοι εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Πηγή: eleftheriaonlionline.gr