Οι ίσες αποστάσεις του Μελανσόν απο Μακρόν και Λεπέν προκαλεί αντιδράσεις

Τι είπε τελικά ο Ζαν Λυκ Μελανσόν; Στήριξε τον Μακρόν ή όχι; Αυτό είναι το θέμα για το οποίο μαλώνουν εκπρόσωποι και ηγέτες κομμάτων στην Ελλάδα στο twitter λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στην Γαλλία. Για την ιστορία, ο Μελανσόν μιλώντας στους ψηφοφόρους του ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Δεν έχω λάβει τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους μου», είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου χαρακτήρισε στάση ευθύνης την δήλωση Μελανσόν λέγοντας ότι κάλεσε σε καταψήφιση της Λε Πεν.

Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φωφη Γεννηματά αφού συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Γαλλίας.

Συγχαίρω τον @EmmanuelMacron για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο 🇫🇷

Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενάντια στην ακροδεξιά υποψήφια

Ο δε, Σταύρος Θεοδωράκης, διαφώνησε πλήρως με την κα Σβίγγου λέγοντας ότι ο Μελανσόν ως γνήσιος λαϊκιστής έκλεισε το μάτι στους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές.

Ο Μελανσόν αρνείται να επιλέξει ανάμεσα στον Μακρόν και την Λεπέν! Ως γνήσιος λαϊκιστής κλείνει το μάτι στους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές.