Πανηγυρική ομιλία με το βλέμμα στη νίκη στον δεύτερο γύρο από τον Εμανουέλ Μακρόν

Πανηγυρική ομιλία με το βλέμμα στη νίκη στον δεύτερο γύρο από τον Εμανουέλ Μακρόν. Στο κατάμεστο στρατηγείο του ο Μακρόν ανέβηκε επί σκηνής κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ και μίλησε ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του.  Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα είναι ο πρόεδρος όλης της Γαλλίας, απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση των ψηφοφόρων των δημοκρατικών παρατάξεων και είπε ότι η νίκη στον β γύρο των γαλλικών εκλογών θα είναι μια νίκη που θα διασφαλίσει την ευημερία της Γαλλίας και τη συνέχιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.  «Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.

«Άκουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή…θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες, ο γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με την τρομοκρατία και τα οικονομικά προβλήματα, Αποφασίστηκε να είμαι επικεφαλής σε αυτό τον πρώτο γύρο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους άλλους υποψηφίους, Φιγιόν, Μελανσόν, Αμόν. Γνωρίζω την απογοήτευση των δικών τους οπαδών. Ευχαριστώ θερμά τον Φιγιόν και τον Αμόν για την στήριξή τους. Μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής.  Ποτέ δεν θα ξεχάσω την βούληση της κοινής γνώμης, την ενέργεια που δώσατε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Εσείς πήρατε το μέλλον της Γαλλίας στα χέρια σας. Δώσατε τις ημέρες και τις νύχτες σας. Φίλοι μου σας οφείλω αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Σας ανήκει η συνέχεια αυτού του δύσκολου δρόμου. Τώρα πρέπει να ενώσω όλους τους Γάλλους.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γάλλους που με ψήφισαν. Εγώ αισθάνομαι το μεγάλο φορτίο. Είμαι αισιόδοξος και ελπίζω για την δική μας χώρα αλλά και την Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την οικογένεια, και την Μπριζίτ,. χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν εδώ απόψε.  Τώρα πρέπει να ενώσω τη Γαλλία και τη επαύριο των εκλογών να είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Θέλω να γίνω ο πρόεδρος όλης της Γαλλίας, των πατριωτών ενάντια στον εθνικισμό.

Τις επόμενες 15 ημέρες θα ήθελα μαζί να ενώσουμε το μεγαλύτερο κόμματι των Γάλλων πίσω από τη δική μου υποψηφιότητα. Η πραγματική πρόκλήση είναι να αποφασίσουμε να φτάσουμε ως το τέλος και να νικήσουμε το σύστημα που είναι ανίκανο να επιλύσει τα προβλήματα της Γαλλίας.

Η δική μου πρόκληση είναι να βρούμε τη λύση για τα προβλήματα της Γαλλίας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Θα είμαι αλληλέγγυος με όλους απ όπου κι αν προέρχονται για τη Γαλλία και για τη συνέχιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.  Από απόψε πρέπει να αναλάβουμε το κομμάτι του ρίσκου που μας αναλογεί για να πετύχουμε μια κυβερνητική πλειοψηφία.  Θα είστε πάλι εδώ σε 15 μέρες. Δεν υπάρχουν πολλές Γαλλίας, υπάρχει μόνο μια Γαλλία, η Γαλλία των πατριωτών σε μια ενωμένη Ευρώπη. Ζήτω η Γαλλική Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία»

.

 

 

Απο το the toc.gr