Στα άκρα η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ έκτακτο συνέδριο ανακοινώνει η Φ. Γεννηματά

Η κόντρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα κ. Ξεκαλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη παίρνει διαστάσεις καθώς η Φώφη Γεννηματά, είναι αποφασισμένη όπως αναφέρουν συνεργάτες της να μην αφήσει να συνεχιστεί η αμφισβήτηση εναντίον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της δημοκρατικής συμπαράταξης, έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που δεν θα αφήνουν περιθώρια σε στελέχη να ανοίγουν δρόμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να λοξοκοιτούν προς το Ποτάμι τη στιγμή μάλιστα που δημοσκοπικά οι έρευνες δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει πόντους.

Στο πλαίσιο αυτό  συνεδριάζει το μεσημέρι  η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της γερουσίας της βουλής. Η ομιλία της κυρία Γεννηματά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ . Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί ανάμεσα σε δυο πιθανές εκδοχές : Την προκήρυξη εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή και ακόμη ενός εσωτερικού δημοψηφίσματος στα οποία φίλοι και μέλη του κινήματος θα αποφασίσουν για το μέλλον του, το όνομα , τα σύμβολα κλπ .

Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ίδια ειναι αποφασισμένη να κόψει τον ομφάλιο λώρο της αμφισβήτησης και να λάβει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώνουν την ενότητα του κινήματος και θα εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση στην ανάγκη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές .

Είναι μια κίνηση ματ που στόχο έχει να ενδυναμώσει την παράταξη προκειμένου να είναι ενισχυμένη στις επικείμενες εκλογές και άρα από τώρα θα πρέπει όπως λένε να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης να σταματήσουν και να μην λάβουν μεγαλύτερη έκταση εντός του ΠΑΣΟΚ .

Στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Τα συν και τα πλην ολων των κινήσεων και φαίνεται πως αυτό που κερδίζει περισσότερο έδαφος είναι η προκήρυξη εκτάκτου συνεδρίου όπου μέσα από το συνέδριο θα προκύψουν νέα όργανα , και νέα κεντρική επιτροπή , τέτοια που δεν θα προκαλούν συγκρούσεις και αμφισβητήσεις αλλά αντίθετα θα περιφρουρεί την ενότητα και τη διαφάνεια εντός των στελεχών και του κινήματος.

Αν γίνει αυτό τότε η κ. Γεννηματά θα προχωρήσει στην παραίτηση των μελών της κεντρικής επιτροπής αφού ενόψει συνεδρίου θα δημιουργηθεί μια ΚΟΕΣ κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του συνεδρίου.

Στην περίπτωση δημοψηφίσματος , τότε η κ. Γεννηματά προσβλέπει στη δύναμη και το όποιο ποσοστό διαθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου στη βάση του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ενισχυθεί η άποψη και η δική της προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε στην  ιδέα του δημοψηφίσματος , ο Γιώργος Παπανδρέου δεν την απορρίπτει αν και οργανωτικά δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ ως ΚΙΔΗΣΟ αλλά ως γενική άποψη είναι θετικός και γιατί όχι είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο.

Το ερώτημα είναι ποια είναι η στάση σε όλα αυτή τη σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου πως τοποθετείται και τι απαντά. Είναι θέμα χρόνου να φανεί πως θα κινηθεί. Το βέβαιον είναι πως δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι πιθανόν να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής  . Το πολιτικό του κεφάλαιο πιστεύει ο ίδιος πως θα μεγαλώσει αν αυτή την περίοδο παραμείνει εκτός πολιτικής , αναφέρουν φίλοι και συνομιλητές του.