Περιοδείες Αλέξη Τσίπρα σε υπουργεία πριν την ψηφοφορία για τα μέτρα

Όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα ψηφίσει η ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας με τους δανειστές. Σκοπός του κυβερνητικού επιτελείου με την κίνηση αυτή είναι να περιμένει τις διεργασίες που στο μεταξύ εξελίσσονται σχετικά με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους . Το Μαξίμου θέλει οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να δώσουν τη θετική τους ψήφο έχοντας μία ισχυρή πεποίθηση ότι η συμφωνία για το χρέος είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη και ότι η έγκριση που θα δώσουν στον επώδυνο συμβιβασμό έχει νόημα και στόχο την έξοδο της χώρας από τον φαύλο κύκλο, που πυροδότησε η κρίση χρέους.

Έτσι, το όλο χρονοδιάγραμμα θα πάει κατά δύο ημέρες πίσω, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές για συζήτηση με τη διαδικασία του επείγοντος στις 15 και 16 Μαϊου και όχι στις 11 και 12 που προβλεπόταν αρχικά . Η συζήτησή του στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις εξελίξεις σχετικά με το χρέος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να μην φοβούνται διαρροές βουλευτών στις κρίσιμες ψηφοφορίες, ωστόσο είναι έκδηλος ο προβληματισμός για το πώς θα εκλάβει την υιοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων η κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τις επισκέψεις του στα υπουργεία .Πρώτος σταθμός το υπουργείο Παιδείας, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και τα νομοσχέδια που βρίσκονται υπό επεξεργασία (μεταπτυχιακα, πρυτανικές εκλογές, αλλαγές στο Λύκειο).

 

πηγη protothema.gr