Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με στόχο την ανασυγκρότηση της τάσης.
Στη συνάντηση που πήραν μέρος αρκετά στελέχη, εκφράστηκε ένα ευρύ φάσμα απόψεων , οι περισσότερες από τις οποίες είχαν έντονη κριτική χροιά απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα.
Πολλοί από τους ομιλητές που πήραν το λόγο, τόνισαν τη διάσταση ανάμεσα αφενός στο κόμμα , που έχει περιοριστεί στα μισά ή και λιγότερα μέλη απ όσα είχε κατά την ίδρυσή του το 2013 και αφετέρου στην κοινωνία και τους ψηφοφόρους. Κάποιοι από τους ομιλητές υποστήριξαν ότι είναι εφικτός ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιο μαζική και δημοκρατική κατεύθυνση και η Σοσιαλιστική Τάση πρέπει να διεκδικήσει το μετασχηματισμό αυτόν. Άλλοι υποστήριξαν ότι η Σοσιαλιστική Τάση πρέπει να αποχωρήσει από το κόμμα μετατρεπόμενη σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.
Κοινός τόπος υπήρξε πάντως η διαπίστωση της ανάγκης για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου στο πλαίσιο της Τάσης η επόμενη φάση του οποίου θα οργανωθεί από τη νέα Γραμματεία που θα εκλεγεί προσεχώς μέσα από Πανελλαδική ηλεκτρονική ψηφοφορία ανοικτή σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής , το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς, αλλά και τα έξι μέλη της  Γραμματείας, (Πανταζής, Παπαϊωαννου, Στάμος, Σταυροπούλου, Τριανταφύλλου, και  Χρυσόγονος).