Τι συζήτησαν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανασυγκρότηση της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν στελέχη που συγκεντρώθηκαν αρχές της εβδομάδας για να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών τους ώστε να εκλέξουν με ηλεκτρονικό τρόπο και πανελλαδικά τη γραμματεία τους.

Κοινός τόπος υπήρξε  η διαπίστωση της ανάγκης για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου στο πλαίσιο της Τάσης που θα οργανωθεί από τη νέα Γραμματεία το επόμενο διάστημα .

Στην εκδήλωση ανάμεσα σε άλλα στελέχη πήραν μέρος ο Αντώνης Κοτσακάς, μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ , και ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη σύντομη ομιλία του ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος επεσήμανε τα εξής: « … σήμερα η κατάσταση δημιουργεί ένα μεγάλο πολιτικό κενό αφού η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν προέρχεται από την λεγόμενη καρδιά της αριστεράς αλλά από τον σοσιαλιστικό – δημοκρατικό χώρο. Το κενό αυτό μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανασυγκρότηση της Σοσιαλιστικής Τάσης σε νέα βάση. Σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά πληροφορίες είναι περίπου 14.500 μέλη. Βλέπουμε στην πράξη μια φοβική περιχαράκωση των οργανώσεων βάσης, όπου τα υποψήφια νέα μέλη αντιμετωπίζονται μερικέ φορές με χαρακτηριστική καχυποψία. Πρέπει να διεκδικήσουμε το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία».

Την δικές του θέσεις ανέπτυξε το μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς που μεταξύ άλλων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε στο όνομα του ριζοσπαστισμού στο λαό που φτωχοποιήθηκε από τα μνημόνια που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και γι αυτό πρέπει να προσέξουμε ο ριζοσπαστισμός αυτός να μην μετατραπεί σε διαφορετική κατεύθυνση του λαού προς τα δεξιά. Αναρωτήθηκε αν στις τελευταίες εκλογές δεν είχε εκλεγεί ο σημερινός πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας , αλλά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τι θα γινόταν για παράδειγμα στην προσφυγική κρίση που εμείς ως αριστερή κυβέρνηση αντιμετωπίσαμε.

Το στέλεχος της Σοσιαλιστικής Τάσης Στάθης Πανταζής, τάχθηκε υπέρ της εκλογής γραμματείας πανελλαδικά λέγοντας ότι δεν είναι επικίνδυνο αυτό για την δημοκρατία. Θέλουμε να υπάρξουμε για να δώσουμε δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κόμμα του 3% και κυβερνά και έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε για τη χώρα σημείωσε χαρακτηριστικά .

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και μίλησε και ο Αντώνης Κοκορίκος , δημοσιογράφος και συγγραφέας που επεσήμανε την ανάγκη να επεκταθεί η Σοσιαλιστική Τάση που θα λύσει και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που συρρικνώνεται όπως διαπίστωσε.