Η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμβάλει στην επιτυχία της κυβέρνησης και να ανοίξει τις πόρτες του το κόμμα

Το μέλος της γραμματείας της Σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Πανταζής και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευβοίας μιλά στο progressive citizens.gr και για την ανάγκη να ανασυνταχθεί η συγκεκριμένη τάση εντός του κόμματος αλλά και το κυβερνών κόμμα με αφορμή τη συμφωνία που οι βουλευτές του θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη.

Κύριε Πανταζή, πως κρίνετε τη πρόσφατη συμφωνία;

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν δύσκολα μέτρα. Παρόλα αυτά για πρώτη φορά διαφαίνεται ένα φώς στο τούνελ που διανύει η ελληνική οικονομία εδώ και πολλά χρόνια.

Τελειώνουμε με τις απαιτήσεις των θεσμών, ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αίρονται σιγά – σιγά τα εμπόδια που δημιουργούσαν προβλήματα στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Επανακτάται η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία από τη διεθνή οικονομική κοινότητα.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν δεν έκλεινε η αξιολόγηση και η χώρα πήγαινε σε εκλογές, όπως με πολιτική απερισκεψία ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η σοσιαλιστική τάση πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας;

Η σοσιαλιστική τάση είναι τάση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό του κόμματος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η συμβολή της για μια ενωτική αριστερά, είναι πάντοτε επίκαιρη, χρήσιμη και εποικοδομητική. Για εμάς σημαντικό είναι να συμβάλλουμε με δημιουργικό πολιτικό λόγο στην επιτυχία της κυβέρνησης που είναι πάνω από όλα επιτυχία για την πατρίδα. Αυτό θα επιδιώξουμε με κρίσιμες πολιτικές παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα θα εργαστούμε για ένα κόμμα ανοιχτό στη κοινωνία. Η συμβολή των δημοκρατικών – προοδευτικών στρωμάτων του λαού μας, είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου, αλλά και για να μην έχουμε πισωγυρίσματα.

Θα ασκούσατε κριτική στη κυβέρνηση;

Φυσικά ασκώ κριτική στη κυβέρνηση. Αυτό είναι το χρέος μου ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα. Θα πρέπει όμως πάντοτε να λαμβάνουμε υπόψη και τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες που βρέθηκε η σημερινή κυβέρνηση της χώρας.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, τα μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και βέβαια η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την αντιστροφή του αρνητικού ψυχολογικού κλίματος που δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.