Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλουν να είναι έτοιμοι φοβούνται εκλογικό αιφνηδιασμό

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ ή την Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην βλέπουν κοντά εκλογές και έτσι δεν την έχουν πατήσει όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνεχώς τις ζητά αλλά στο τέλος το αίτημα δεν θα εισακούγεται γιατί θα έχει χιλιοειπωθεί, και άρα θα χάσει και την βαρύτητά του , ωστόσο όμως φροντίζουν από τώρα για να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Πιστεύουν ότι όλα τα ενδεχόμενα κατατείνουν στο γεγονός, ότι οι εκλογές θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό την Άνοιξη του 2018 ή το αργότερο το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου. Ο κ. Τσίπρας θα ήθελε βέβαια, αν έχει την πολυτέλεια να διεξάγει εκλογές το 2019 στήνοντας στην ουσία τέσσερις κάλπες: Ευρωεκλογών, Περιφερειακών , Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθνικών εκλογών. Ο ι λόγοι είναι δύο: Για να μπορέσει πρώτων να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να έχει άφθονο στη διάθεσή του, για διορισμούς, υποσχέσεις και ανάσχεση του σημερινού αρνητικού κλίματος, και ο δεύτερος λόγος είναι ο εξής: Να διοχετεύσει στις κάλπες των ευρωεκλογών και των Περιφερειακών και της Τ.Α όλη τη δυσαρέσκεια του κόσμου έτσι ώστε στην τέταρτη κάλπη των εθνικών εκλογών να μετρήσει λιγότερες απώλειες.  Αυτός είναι ο απόλυτος σχεδιασμός του πρωθυπουργού που αν τα καταφέρει να το φτάσει μέχρι τέλος τότε θα μπορεί να ελπίζει στο θαύμα: Η διαφορά από το πρώτο κόμμα, να είναι τέτοια που να μην τον αποκλείσει από την επόμενη ημέρα της εκλογικής του ήττας, όπως συμφωνούν αρκετά στελέχη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επαναλαμβάνουν δε σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για τον υπέρτατο σχεδιασμό που ωστόσο έχει πολλά  εμπόδια για να επιτευχθεί, και σίγουρα , λένε πως δεν θα είναι σε κάθε περίπτωση εύκολα για να φτάσει έως εκεί με την κοινωνία όρθια.

Τα μέτρα  άλλωστε που ξεκινούν τα περισσότερα το 2019 δεν δείχνουν προς την κοινωνική ειρήνη, αλλά αντίθετα  προμηνύουν εξελίξεις  με κοινωνικές εκρήξεις. Επομένως λένε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, πως ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα μπορεί να είναι αυτός, αλλά πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προετοιμάζονται. Τι σημαίνει αυτό; Πως έχει δημιουργηθεί μια  επιτροπή υπό τον κ. Κ. Σκανδαλίδη ο οποίος έχει αναλάβει εκτός των άλλων και την εκπόνηση του προγράμματος «Ελλάδα» που θα παρουσιαστεί στο επικείμενο συνέδριο τέλος Ιουνίου, με σκοπό την εξεύρεση προσώπων σε κάθε νομό που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πρόσωπα, νέα, ορεξάτα, με  φρέσκιες ιδέες , και πρόθυμα για δουλειά. Η επιτροπή αυτή έχει κάνει τις πρώτες της συνεδριάσεις και ήδη προς εξέταση βρίσκονται ορισμένα ονόματα σε διαφόρους νομούς, που ενδιαφέρονται  να είναι υποψήφιοι ή ενδεχομένως κιόλας το ΠΑΣΟΚ να τους απευθύνει σε μερικούς εξ αυτών και πρόσκληση για συμμετοχή, πρόσωπα που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους,  είναι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και μισθωτοί ή ακόμη και άνεργοι κιόλας.

Όλοι αυτοί οι εν δυνάμει υποψήφιοι έχουν φτάσει τα ονόματά τους και ένα πρώτο βιογραφικό στην «επιτροπή ψηφοδελτίων» και έχει γίνει μια πρώτη ανάγνωση από τα μέλη της.

Ο κ. Σκανδαλίδης που διαθέτει τεράστια εμπειρία και «κόβει» πολιτικά το μάτι του, περιγράφοντας με απλά λόγια από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του,  λέει ότι υπάρχουν από τα πρώτα αυτά ονόματα, σοβαροί άνθρωποι που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να είναι υποψήφιοι της ΔΗΣΥ. «Είναι άνθρωποι που έχουν  διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, άνθρωποι της αγοράς,  μορφωμένοι και που διαθέτουν μεγάλο κύκλο συνανθρώπων τους που συναναστρέφονται μαζί τους.

Πρόσωπα νέα που θέλουν να προσφέρουν στο ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από τη Δημοκρατική συμπαράταξη για να βοηθήσουν τον τόπο τους, και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε κοντά μας, που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας άνθρωποι που αφουγκράζονται την κοινωνία και όχι μόνο του λεγόμενου κομματικού σωλήνα υποψήφιους, που έκαναν  όλα τα προηγούμενα τελευταία χρόνια όλα τα κόμματα ανεξάρτητα.  Αυτό επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ασχολούνται με το «κυνήγι» υποψηφίων βουλευτών.