Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ περιγράφει: Παραλάβαμε παιδιά σαν να ήταν τραυματίες πολέμου

«Οι άνθρωποι που παραλάβαμε είχαν τραύματα πολεμικού πεδίου. Έρχονταν τραυματισμένοι γονείς και παιδιά που έπρεπε να τους χωρίσουμε. Ήταν σαν να είχαν χτυπηθεί από χειροβομβίδες. Έχουμε παιδιά διασωληνωμένα, σε κρίσιμη κατάσταση».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Γιάννης Δημοβέλης, γιατρός στο Νοσοκομείο του Μάντσεστερ την εμπειρία του από την στιγμή που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της περίθαλψης των δεκάδων τραυματιών από τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα.

Ο γιατρός, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, χωρίς να χρησιμοποιεί λυρισμούς, περιέγραψε με λιτό, ρεαλιστικό και εν τέλει συγκλονιστικό τρόπο τον ίδιο τον τρόμο. «Παραλάβαμε τραυματίες πολεμικού πεδίου», ήταν η χαρακτηριστική του φράση που περιγράφει ακριβώς αυτό που συνέβη χθες το βράδυ – ο κόσμος κράτησε την ανάσα του για μια ακόμη φορά, ενώ μπροστά του εξελισσόταν μια ακόμη πράξη στον πόλεμο των τρομοκρατών απέναντι στη ζωή και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Απέναντι στα παιδιά που μόλις ξεκινούν να γεύονται τη ζωή απολαμβάνοντας τη μουσική και τις χαρές της κάθε μέρας.

Ο γιατρός Γιάννης Δημοβέλης μίλησε για την αγωνία των τραυματισμένων γονιών να μη χωριστούν από τα χτυπημένα παιδιά τους, περιέγραψε την αγωνία των γιατρών να σώσουν ζωές και να παρέμβουν άμεσα.

πηγή the toc.gr