Ευτυχώς χωρίς βαριά τραύματα η επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Το τραύμα στο πόδι του, όπου έγινε η έκρηξη του φακέλου, αντιμετωπίστηκε από τους χειρουργούς – Το εισπνευστικό έγκαυμα είναι μικρής έκτασης και βαρύτητας – Αναμένεται να βγει σήμερα από την εντατική

Νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και κάτω από την παρακολούθηση των γιατρών πέρασε τη νύχτα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα από τον τραυματισμό του χθές το απόγευμα στην Αθήνα κατά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου του στο αυτοκίνητό του.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει καλή και υπό τον έλεγχο των θεραπόντων ιατρών: Το τραύμα στο πόδι του – όπου έγινε η έκρηξη του φακέλου – έχει αντιμετωπιστεί από τους χειρουργούς που διενήργησαν καθαρισμό, ενώ και το μικρής έκτασης και βαρύτητας εισπνευστικό έγκαυμα που εντοπίστηκε – λόγω της έκθεσής του στο περιεχόμενο του φακέλου – δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Παπαδήμος διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο γύρω στις 18.10 το απόγευμα της Πέμπτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Είχε από την πρώτη στιγμή τις αισθήσεις του και πολύ καλή επαφή με το περιβάλλον. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών για επιφανειακά τραύματα που έφερε στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς, υποβλήθηκε σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο για το ενδεχόμενο κάποιων εσωτερικών τραυμάτων.

Γύρω στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης ο 60χρονος οικονομολόγος υποβλήθηκε σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος της μπροστινής περιοχής του δεξιού μηρού. Έπειτα από τον καθαρισμό εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Φωτογραφίες από την μεταφορά του Λουκά Παπαδήμου στον Ευαγγελισμό, μετά την έκρηξη σύμφωνα με το protothema.gr