Θέλουν παράταση του χρόνου για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος- Μικρή ακόμη η συμμετοχή

Μέσα σε δύο μήνες έχουν υποβληθεί 1,8 εκατ. δηλώσεις Ε1, αλλά απομένουν 4,3 εκατομμύρια για να υποβληθούν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει πως θα δώσει παράταση στη διορία που λήγει τέλος Ιουνίου, άλλα δείχνουν όμως τα στοιχεία από την πορεία υποβολής των  δηλώσεων Ε1.

Μέσα σε δύο μήνες έχουν υποβληθεί 1,8 εκατ. δηλώσεις Ε1, αλλά απομένουν 4,3 εκατομμύρια για να υποβληθούν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να υποβάλλονται καθημερινώς 120.000 δηλώσεις Ε1, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ξεπεράσει σε ρυθμό ούτε τις 90.000 σε μια μέρα.

Επιπλέον, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τα λάθη στα εισοδήματα των αγροτών που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα (κωδ. 037-038) αλλά δεν αλλάζουν, επειδή αντλήθηκαν από παλιά και λανθασμένα στοιχεία του 2013 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για τον λόγο αυτό, φορείς των λογιστών και της αγοράς έχουν ζητήσει ήδη από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση έως τις 26 Ιουλίου, καθώς δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα αφού η α΄ δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να πληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα, στο τέλος του μηνός. Και αν δοθεί παράταση όμως, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να σκεφτούν ότι αυτή θα ξεπερνά τις 10 ή 15 Ιουλίου -και προνοώντας «δια παν ενδεχόμενον» ή αν τυχόν πάει κάτι άλλο στραβά όπως πχ να ανακύψει ένα τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων κλπ.

πηγή protothema.gr