Σύγκρουση κυβέρνησης -ΝΔ για την ΕΛΣΤΑΤ

Τσίπρας: Όσοι επένδυσαν στην καταστροφή τώρα δεν λένε λέξη – ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει κανέναν εθνικό στόχο – Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής δείχνουν ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο, αντί ύφεσης 0,5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί

Σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η ανακοίνωση ανάπτυξης από την ΕΛΣΤΑΤ. Μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη τσίπρα στο facebook, στην οποία εξαπέλυε επίθεση τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «όσοι επένδυσαν στην καταστροφή, τώρα δεν λένε λέξη», ήρθε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εγκαλεί τον κ.Τσίπρα ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί ύφεσης 0,5% που είχαν ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα μήνα.
Αντιδρώντας στα νέα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, ο πρωθυπουργός έγραψε στη σελίδα του facebook ότι «Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας.

Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας…Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή…

Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία. Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος». 

Η αντίδραση δεν άργησε από την Πειραιώς, που καταλογίζει στον κ.Τσίπρα ότι ζει σε έναν δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα και προσθέτει θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, αφού η κυβέρνησή του έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανέναν εθνικό στόχο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ ακολουθεί:  

«Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα.

Φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.

Πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα.

Ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.

Γι’ αυτό καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός.

Δυόμιση χρόνια τώρα η Κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο.

Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα, υπονομεύοντας κάθε εθνική προσπάθεια και διχάζοντας τον ελληνικό λαό.

Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η οποία όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα για τους πολίτες και την πατρίδα μας».

πηγή protothema.gr