Βρετανοί ζητούν αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για 8 Ιουνίου

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, επίσης, γνωστό αν οι δύο βασικοί υποψήφιο των εκλογών, η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, θα αναβάλουν τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες τους ενόψει των εκλογών της Πέμπτης

Ένα «κίνημα» για την αναβολή των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία που ήταν προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου έκανε την εμφάνισή του λίγη ώρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου που άφησε πίσω της έξι νεκρούς.
Το «κίνημα» αυτό έχει κάνει την εμφάνισή του και στα social media αλλά και σε πλατφορμα συγκέντρωσης υπογραφών όπου ζητείται η συμμετοχή των πολιτών προκειμένου οι εκλογές «να αναβληθούν για το προσεχές μέλλον».

Ο Mark Oxley που ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών δήλωσε σίγουρος ότι το αίτημά του θα βρει μεγάλη υποστήριξη καθώς, όπως δήλωσε, «πρέπει να βάλουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, επίσης, γνωστό αν οι δύο βασικοί υποψήφιο των εκλογών, η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, θα αναβάλουν τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες τους ενόψει των εκλογών της Πέμπτης όπως είχε συμβεί μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 22 νεκρούς στο Μάντσεστερ σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

 

πηγη protothema.gr