Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό με την ψήφιση των προαπαιτούμενων

Με την κατάθεση τροπολογιών σπεύδει η κυβέρνηση να κλείσει τις «τρύπες» στα προαπαιτούμενα και να τα ψηφίσει μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να πάρει τη δόση της β αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροπολογίες φτάνουν τις 5 και εντάσσονται σε μια άσχετη κύρωση για την Αλιεία η οποία αναμένεται να εγκριθεί αύριο από την Ολομέλεια του Σώματος. Όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι τροπολογίες θα κατατεθούν σε κύρωση συμφωνίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ίδρυση «Γενικής Επιτροπής Αλιείας γα την Μεσόγειο».

Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις αυτές θα αφορούν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, τα οικονομικά των κομμάτων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το αφορολόγητο, και τις συλλογικές συμβάσεις.

Η εν λόγω κίνηση προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των εκπροσώπων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που ζήτησαν ευχέρεια χρόνου προκειμένου να τοποθετηθούν και κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να πιέσει ώστε οι τροπολογίες να ενταχθούν σε διαφορετικό νομοσχέδιο για να τύχουν εκτενούς συζήτησης.

Μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας δήλωσε ότι «πρόκειται για αδιανόητο και απαράδεκτο περιστατικό καθώς για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε σε πλήρη ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». «Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να καταθέτει σε κύρωση σύμβασης για την αλιεία διατάξεις που αφορούν τη ζωή των πολιτών» είπε μεταξύ άλλων.

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από τον Β. Γκεγκέρογλου, εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τον Σπ. Δανέλη από το Ποτάμι, καθώς και από τον Μάριο Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων.