Δείτε τον πίνακα με το πόσα καινούργια αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ελλάδα το 2017

Ο Μάιος δεν έκλεισε καλά για τους αντιπροσώπους των αυτοκινήτων. Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, που θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τρόμαξαν τον κόσμο. Αυτό φαίνεται από την πτώση που παρουσιάζεται ακόμη και στις λαϊκές αγορές.

Πτώση υπάρχει και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος με τα μέτρα που ψηφίζουν  διαρκώς οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάλει πέρα. Οι ‘Έλληνες γονάτισαν οικονομικά. Πώς να τα βγάλουν πέρα και με τι καρδιά να πάνε στις εκθέσεις για να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο και να πετάξουν το ρυπογόνο σαραβαλάκι τους.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το Μάιο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν πτώση -20,9%, ως προς το Μάιο 2016.

Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2017 συνολικά , οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +4,3% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017 βρίσκεται -67,9% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+27,4%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά -25,4% ως προς 2016.

Πίνακας: Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος