Ίσως να μην ταυτοποιηθούν ποτέ τα θύματα που κάηκαν στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου

Ανατριχιαστική προειδοποίηση πως ίσως δεν μπορέσει ποτέ να ταυτοποιήσει όλους τους ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο στη φωτιά που έκαψε τον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, απευθύνει η βρετανική αστυνομία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν για τρίτη μέρα να ερευνήσουν το καμένο κτίριο αναζητώντας σορούς.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων είναι δεκαεπτά αλλά όλοι γνωρίζουν πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς είναι πολλοί οι αγνοούμενοι- ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε πως δεν αναμένει να βρει άλλους επιζήσαντες ενώ η Τερέζα Μέι έδωσε εντολή για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης σημειώνοντας πως τα θύματα «αξίζουν απαντήσεις».

Έξι θύματα έχουν μεν αναγνωριστεί αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία τους. Ωστόσο ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Stuart Cundy προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος «δυστυχώς να μην μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε όλα τα θύματα».

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει τριψήφιος.

Χθες αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα, ο 23χρονος Σύρος πρόσφυγας Mohammed Alhajali, που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Όπως γράφει το BBC, βρισκόταν σε διαμέρισμα του 14ου ορόφου και επί δύο ώρες μιλούσε με φίλους στη Συρία, επιχειρώντας να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ενώ περίμενε τα σωστικά συνεργεία.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Omar είπε στο βρετανικό δίκτυο πως τον έχασε την ώρα που έβγαινε από το φλεγόμενο κτίριο.

πηγη newsbeast.gr