Τι θα πει ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας προχωρά από σήμερα ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 6 το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 7μμ με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Τη σκυτάλη θα πάρουν αύριο: στις 11 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 12 η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και στη 1.30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ενώ για τις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τα επιχειρήματα Τσίπρα στους αρχηγούς 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, o κ. Τσίπρας θα περιγράψει στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης τη συμφωνία. Και μεταξύ άλλων, τα επιχειρήματα που θα προβάλλει είναι:

  • Πρώτον, ότι πρόκειται για συμφωνία « που εγγυάται τη σταθερότητα και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», καθώς όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές « εμπεριέχει δεσμεύσεις για απομείωση το χρέους και αρκετά σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων με ρήτρα ανάπτυξης».
  • Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταφέρει τη θέση ότι η κυβέρνηση «έχει λάβει από τους εταίρους δεσμεύσεις στήριξης της χώρας για την επιστροφή στις αγορές».
  • Τρίτον, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στις «δεσμεύσεις για τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις και την ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας».

Στο τραπέζι και το Κυπριακό
Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορά σε όλες τις εξελίξεις για το Κυπριακό, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στη Διάσκεψη της Γενεύης που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου.

Επ’ αυτού ο κ. Τσίπρας θα μεταφέρει ότι η κυβέρνηση στηρίζει «την Κυπριακή Δημοκρατία για την επίτευξη μιας λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης».

Ενημέρωση και για τη συνάντηση με Γιλντιρίμ
Με δεδομένο τέλος, ότι θα έχει προηγηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Τούρκο Ομόλογό του Μπ. Γιλντιρίμ-με όλα τα «καυτά» ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να βρίσκονται στην ατζέντα-ο πρωθυπουργός θα μεταφέρει κλίμα στους πολιτικούς αρχηγούς και θα τους ενημερώσει για τις τρέχουσες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πηγή: Iefimerida.gr