Χαλαρώνουν τα apital controls

Ανάσα στους πολίτες και την αγορά μοιάζει να θέλουν να δώσουν οι τράπεζες, καθώς νέες αλλαγές στα capital controls φέρνουν χαλάρωση στα μέτρα περιορισμού των συναλλαγών.

Οι αλλαγές στους περιορισμούς των τραπεζών θα έρθουν, όπως όλα δείχνουν, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.Συγκεκριμένα, μετά την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις», οι αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.

Από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα.

Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Σημαντικό, σύμφωνα με την πρόταση των τραπεζών θα είναι και το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών ή η προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ακόμη και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.