Το νέο σήμα της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα του γραμματεία

Ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Γραμματείας η πρώτη φάση της ανασυγκρότησης της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στην εκλογή αυτή η συμμετοχή των μελών της Τάσης που ψήφισαν ήταν περίπου πενταπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία εκλογής Γραμματείας το 2013.

Εμείς που συγκροτούμε τη νέα Γραμματεία ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους και ξεκινούμε τη δεύτερη φάση του εγχειρήματος, δηλ. τη διοργάνωση σειράς στοχευμένων πολιτικών εκδηλώσεων για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και το παραπέρα άνοιγμα της Σοσιαλιστικής Τάσης με συνέχιση της εγγραφής νέων μελών.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς ιδρύθηκε ως ενιαίο κόμμα τον Ιούλιο του 2013, με σκοπό να αποτελέσει έναν φορέα ανοιχτό σε ολόκληρο το δημιουργικό και αγωνιστικό δυναμικό της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα από πολιτική καταγωγή ή προηγούμενες ιδεολογικές δεσμεύσεις, πλουραλιστικό, ανοιχτό στην ύπαρξη διαφορετικών ιδεολογικών, ιστορικών και αξιακών ευαισθησιών και ρευμάτων σκέψης, που συσπειρώνει αριστερούς σοσιαλιστές, δημοκράτες, δυνάμεις του αριστερού φεμινισμού και της ριζοσπαστικής οικολογίας (5ο κεφάλαιο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.). Εμείς που υπογράφουμε τη δήλωση αυτή ενταχθήκαμε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή τον στηρίξαμε πιστεύοντας στον πολυφωνικό/πολυτασικό του χαρακτήρα και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Γι΄αυτό υποστηρίζουμε ότι η μαζικοποίηση των οργανώσεων προϋποθέτει μια βαθιά τομή στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ , ώστε στο εξής να εγγράφονται αυτόματα ως μέλη όσοι πολίτες προσέρχονται σε ανοιχτή διαδικασία για άμεση εκλογή τόσο του προέδρου, όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων εγγραφής από ολιγομελείς οργανώσεις μελών ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα και αναπαράγουν μηχανισμούς αποκομμένους από την κοινωνία. Συνεπώς πρέπει να εγκαταλειφθούν, εφόσον θέλουμε ένα μαζικό και δημοκρατικό κόμμα, όπως εξαγγέλλει και η ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ του 2013.Χρειάζεται ένα Καταστατικό Συνέδριο για τον σκοπό αυτό μέσα στο 2017.

Τα μέλη

Κώστας Χρυσόγονος Ράνια Σταυροπούλου

Στάθης Πανταζής Αντώνης Κοκορίκος

Μαρία Πετράκη Ειρήνη Βασιλάκη

Νικήτας Μπαριτάκης Ελένη Παπαδοπούλου

Παύλος Τριανταφύλλου Γιάννης Αντώνενας

Ευθύμιος Ευθυμιάδης

Η διαδικασία εκλογής νέας Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης ολοκληρώθηκε με την εκλογή ως τακτικών μελών των Κώστα Χρυσόγονου, Στάθη Πανταζή, Μαρίας Πετράκη, Νικήτα Μπαριτάκη, Παύλου Τριανταφύλλου, Ευθύμιου Ευθυμιάδη, Ράνιας Σταυροπούλου, Αντώνη Κοκορίκου, Ειρήνης Βασιλάκη, Ελένης Παπαδοπούλου και Γιάννη Αντώνενα. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Καλλιόπη Ζαράγκα, Παναγιώτης Σταυρίδης και Μιχαηλ Σπατιωτης. Ευχαριστούμε τα μέλη μας που συμμετείχαν μαζικά στην ψηφοφορία.