Ολοκληρώνεται το συνέδριο της ΔΗΣΥ με το νέο σύμβολο -Πως θα είναι

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ενός συνεδρίου που πέτυχε όπως λένε οι διοργανωτές απόλυτα τους στόχους του. Στην σημερινή  τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα εγκριθεί από τους τρεις χιλιάδες συνέδρους η πολιτική εισήγηση και το σχέδιο Ελλάδα το οποίο συζητήθηκε σε πολλά τραπέζια που έκαναν διάλογο μεταξύ τους τα στελέχη και εμπλουτίστηκε και με νέες ιδέες. Στην αυριανή ημέρα της του συνεδρίου θα «αποκαλυφθεί» και το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που σύμφωνα με πληροφορίες τελικά θα είναι πολύχρωμα πρόσωπα, άνδρες γυναίκες και παιδιά συμβολίζοντας τη συμμετοχή τους στη νέα αρχή που γίνεται μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το κλίμα στους διαδρόμους και τους χώρους του συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο και εξαιρετικά θερμό γιατί οι απλοί σύνεδροι όχι μόνο τα στελέχη, αυτοί που ταξίδεψαν ακόμη και από τη Γερμανία και από άλλες χώρες της Ευρώπης διαπίστωσαν ότι η νέα αρχή που γίνεται με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς μαζί και με σοβαρό τρόπο απ ότι άλλες φορές ίσως.

Ξεχώρισαν οι ομιλίες του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Νίκου Ανδρουλάκη, του Στέφανου Ξεκαλάκη , του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Κώστα Σκανδαλίδη, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Θεόδωρου Μαργαρίτη αλλά και δεκάδων άλλων  που έθεσαν σε πραγματική βάση όλα τα δεδομένα. Κυρίως έχουν να κάνουν ότι για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρή και σημαντική εκδοχή η κεντροαριστερά επιτέλους να ενωθεί και να δυναμώσει πολιτικά κόντρα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Άλλωστε κοινή συνισταμένη των περισσότερων στελεχών της ΔΗΣΥ είναι ότι δεν πάνε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο αλλά εκείνο που χρειάζεται λένε είναι η ενδυνάμωση σε διψήφια ποσοστά της ΔΗΣΥ. Αυτό είναι και το μέλημα εκείνων που καθ΄ όλη τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, έλεγαν και επεσήμαναν αυτό ακριβώς: Να μπορέσουν να παίξουν τον ρόλο που πρέπει έτσι η χώρα μακριά από δημαγωγία και Λαϊκισμούς να μπορέσει να γυρίσει σελίδα.

Απορρίπτουν τα περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, πως ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καλύψει το χώρο της κεντροαριστεράς στη θέση της ΔΗΣΥ και η ΝΔ διότι θέλει να έχει και να χρησιμοποιήσει ως «ουρά» τη κεντροαριστερά στην περίπτωση που δεν μπορέσει να κυβερνήσει. Και επειδή οι περισσότεροι σύνεδροι μίλησαν πάνω σε αυτό , εκείνο που ανέδειξαν είναι ότι η χώρα με τη ΔΗΣΥ μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για μια εθνική συνεννόηση έτσι ώστε η χώρα επιτέλους να ξεφύγει από την επτάχρονη «τυραννία» της κρίσης .

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ηγεσία της ΔΗΣΥ και ιδίως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δεν απέχουν από τις απόψεις της βάσης και για αυτό το λόγο συμπορεύονται σε μια κοινή γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ να αναδειχθούν σε ηγετικό ρόλο ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν το σχέδιο Ελλάδα που χρειάζεται η χώρα μετά τα μνημόνια.

Αυτό επεσήμαναν την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στελέχη από πολλές περιφέρειες της Ελλάδας που ανέδειξαν από την δική τους πλευρά, μικρά και μεγάλα προβλήματα που οι ίδιοι γνωρίζουν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εξ αιτίας των λαθών και των επιλογών της κυβέρνησης σε πολλού τομείς. Μίλησαν απλοί άνθρωποι είτε μέσα στην αίθουσα των ομιλιών είτε στις ξεχωριστές αίθουσες με τα τραπέζια διαλόγου εμπλουτίζοντας πραγματικά τον προβληματισμό που κατατέθηκε σε μεγάλα προβλήματα σε κάθε περιοχή της χώρας.

Γενικά οι διοργανωτές έμειναν ικανοποιημένοι από τις εργασίες του συνεδρίου μέχρι σήμερα και έχουν κάθε λόγο πλέον να ελπίζουν ότι το νερό σιγά, σιγά μπαίνει στο αυλάκι!.