Νέες αντιδράσεις για το σκάνδαλο με τον υιό Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να μάθει πώς επιτράπηκε η είσοδος στις ΗΠΑ της Ρωσίδας δικηγόρου που συναντήθηκε με τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2016.
Σε επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο Γκράσλεϊ σημείωσε ότι η έγκριση για να ταξιδέψει η δικηγόρος, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια στις ΗΠΑ είχε ημερομηνία λήξης τις 7 Ιανουαρίου 2016, και η αίτησή της για παράταση είχε απορριφθεί, αναφέρει δήλωση του γραφείου του Γκράσλεϊ.

Η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, δήλωσε χθες ότι θέλει να καλέσει όσο το δυνατόν συντομότερα τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, γιο του προέδρου, να εμφανιστεί για κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής.
Η επιτροπή διερευνά, ξεχωριστά από άλλες παρόμοιες έρευνες άλλων επιτροπών στο Κογκρέσο, τη σχέση της προεκλογικής ομάδας εκστρατείας του Τραμπ το 2016 με τη Ρωσία.
Ο γιος του Τραμπ δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων χθες όταν δημοσιοποίησε μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλαξε πέρυσι σχετικά με μια Ρωσίδα δικηγόρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία έφερε το θέμα στο φως, η δικηγόρος Ναταλία Βεσελνίτσκα ισχυρίστηκε ότι αντιπροσωπεύει τη ρωσική κυβέρνηση και θέλει να του δώσει πληροφορίες που θα βλάψουν την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Ο Τραμπ τζούνιορ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τη Ναταλία Βεσελνίτσκα, αλλά είπε ότι εκείνη ενδιαφέρθηκε περισσότερο να συζητήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Στο μεταξύ, σε ανεξάρτητες εξελίξεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλι είπε σε ακρόαση χθες ότι είχε αποστείλει πάνω από είκοσι επιστολές ζητώντας πληροφορίες, είχε παγώσει στη Γερουσία τη διαδικασία έγκρισης υποψηφίων για κυβερνητικές θέσεις ώστε να ασκήσει πίεση για την λήψη απαντήσεων, και είχε συναντηθεί με προσωπικό από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ρόμπερ Μόλερ, ο οποίος διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ