Κακοκαιρία παντού σε όλη τη χώρα η «Μέδουσα» είναι εδώ

Κάθε… «κεφάλι» που της κόβεις, ένα άλλο ξεφυτρώνει. Έτσι είναι οι «Μέδουσες», έτσι είναι και το καιρικό φαινόμενο που πλήττει τις τελευταίες ώρες όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε από τα δυτικά, με τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο να φορούν τα… «λευκά» τους εξαιτίας της χαλαζόπτωσης, μετακινήθηκε προς τα κεντρικά και άρχισε να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.

Το βράδυ ήταν βροχερό… παντού! Στην Αττική, το ξημέρωμα δυσκολεύεται να έρθει, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί ο ουρανός είναι γεμάτος από μαύρα απειλητικά σύννεφα. Και το βράδυ άλλωστε έβρεξε σε πολλές περιοχές. Χαρακτηριστική η εικόνα στου Ζωγράφου, όπου οι δρόμοι έγιναν… ποτάμια!

Και φυσικά δεν ήταν μόνο η περιοχή του Ζωγράφου που επλήγη από ισχυρή βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πάντως, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Αττική.

Μεγάλα ήταν και τα προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο Κιάτο, ζευγάρι ηλικιωμένων εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του εξαιτίας της βροχής. Η ζωή τους δεν κινδύνευσε αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν και να τους παραλάβουν οι συγγενείς τους.

 & μεταφορά σε ασφαλές σημείο δύο ατόμων από Ε.Ι.Χ. όχημα, συνέπεια έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή του Κιάτου Κορινθίας.

Twitter Ads info and privacy

Τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα (17.07.2017) εντοπίζονται στην περιοχή της Αχαΐας. Στο Ρίο – Αντίρριο, οι ισχυροί άνεμοι έκοψαν κάβους πλοίου, ενώ η Πυροσβεστική σε πολλά σημεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής δέχτηκε κλήσεις για απάντηση υδάτων.

Στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχναιίκων στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, τα νερά που συσσωρεύτηκαν έχουν παρασύρει μαζί τα… πάντα. Προβλήματα με πτώσεις δέντρων έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Καστελόκαμπου.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των κεραυνών που πέφτουν προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτή Δυμαίων.

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στην κίνηση των οχημάτων στην Πατρών – Πύργου στο 11ο και 16ο χιλιόμετρο καθώς και στη διασταύρωση «Ρέλλου». Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στις Καμάρες. Στο ύψος του κάμπινγκ Τσόλις υπάρχει συσσώρευση υδάτων και αδρανή υλικά, ενώ στην περιοχή των Αραχωβιτίκων από πτώση δέντρου υπέστη ζημιές ένα αυτοκίνητο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε και επενέβη σε δεκάδες περιπτώσεις καθώς στο κέντρο της Πάτρας, την Κάτω Αχαγιά, τα Βραχναίϊκα, το Μιντιλόγλι, τον Καστελόκαμπο, το Ρίον, το Ακταίον τα Σελιανίτικα, τον Λόγγο και το Αίγιο, σημειώθηκαν πλημμύρες τόσο στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού όσο και μέσα στην πόλη.

Δεκάδες ήταν και οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να απομακρύνει πεσμένα δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους που έπλητταν την περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στο Αίγιο όπου υπήρξαν πολλές περιπτώσεις πλημμυρών με την πυροσβεστική να καλείται για άντληση υδάτων. Στις ημιορεινές περιοχές σημειώθηκε μεγάλης έντασης χαλαζόπτωση ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή της Ναυπάκτου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κίνηση των αυτοκινήτων και στο δρόμο από Ναύπακτο προς Αντίρριο, λόγω της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων υδάτων. Σε κάποια σημεία υπήρξε ακόμα και ακινητοποίηση των αυτοκινήτων.

Σοβαρά προβλήματα και κατά μήκος του οδικού δικτύου της παλαιάς εθνικής από Πάτρα προς Αίγιο.

Στη Λάρισα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η «Μέδουσα» συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην πόλη της Λάρισας. Εκτός από τις διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, προκλήθηκε και χάος στους δρόμους αφού τα φανάρια δεν λειτουργούσαν, οι δρόμοι πλημμύρισαν γιατί τα φρεάτια ήταν βουλωμένος και έτσι η Πυροσβεστική δέχτηκε «βροχή» από κλήσεις, για καθαρισμό… λουκιών και αντλήσεις υδάτων!

πηγή newsit.gr με πληροφορίες απόpatrastimes.gr onlarissa.gr