Σήμερα η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός της χώρας αναμένεται να αποστείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δεξίωση για την τεσσαρακοστή τρίτη της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στις 8 το βράδυ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί στο τι κόστισε η επιβολή της δικτατορίας πενήντα χρόνια πριν, αλλά και να απευθυνθεί στην Άγκυρα και στους Ευρωπαίους για τα εθνικά μας θέματα, καθώς και να αναφερθεί σε μείζονα θέματα της χώρας.
Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας πραγματοποιείται όμως σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο πολιτικά κλίμα, με σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη και την αντιπολίτευση, αλλά και για την υπόθεση Καμμένου, καθώς και για όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης για το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτό το κλίμα αναμένεται με αγωνία το τι θα πουν στις δηλώσεις τους, αλλά και πώς θα συμπεριφερθούν και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους -κυρίως στην καθιερωμένη συνάντηση στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Με αγωνία επίσης αναμένεται και πώς θα συμπεριφερθούν στελέχη της κυβέρνησης και της ηγεσίας της δικαστικής εξουσίας όταν βρεθούν τετ α τετ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.
Στη δεξίωση θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως διαβεβαίωσαν τις προηγούμενες ημέρες την Προεδρία της Δημοκρατίας, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν εκλήθησαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεξίωση έχουν κληθεί και οι πρώην υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί Βασιλική Θάνου και Παναγιώτης Πικραμμένος, όπως και ο Λουκάς Παπαδήμος που δεν αποκλείεται να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, δεν θα παρεβρεθούν και φέτος στη δεξίωση οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.
Πηγή: real.gr