Από σήμερα Αθήνα -Γιάννενα μέσα σε 3,5 ώρες

Παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα).

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.
Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.
Οι κρίσιμες παρεμβάσεις της ΤΕΡΝΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν δυο κρίσιμες αναφορές που σχετίζονται με τις προσπάθειες της ΤΕΡΝΑ οι οποίες οδήγησαν στην ολοκλήρωση του συνόλου του έργου πριν από τη συμβατική υποχρέωση της εταιρίας. Αυτές είναι:
1) Η διάνοιξη της σήραγγας της Κλόκοβας σε χρόνο ρεκόρ – μόλις 13 μήνες – για την επίτευξη της οποίας η ΤΕΡΝΑ δούλευε ταυτόχρονα σε τέσσερα μέτωπα σε τριπλές βάρδιες.
2) Η μίσθωση πάνω από 2.000 στρέμματα γης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις.
Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος θα γίνει στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα, στις 13:00.

πηγη news247.gr