«Αριστερός Πυρετός» στην κυβέρνηση με νομοσχέδια και εξαγγελίες

Την προσπάθειά της να παρουσιάσει ένα αριστερό προφίλ συνεχίζει η κυβέρνηση όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικού λόγου, αλλά και με τα νομοσχέδια και τις εξαγγελίες Τσίπρα εν όψει ΔΕΘ.

 

Έτσι, από τη μία πλευρά προωθείται άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία, την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για τα μπλοκάκια και την απαλλαγή επιστημόνων – μηχανικών και δικηγόρων – χωρίς εισόδημα από τις εισφορές του ΕΦΚΑ. Από την άλλη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, ζήτησε να δοθεί βάρος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στην κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέτρο με το βλέμμα και στις επόμενες εκλογές, στις οποίες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά – όποτε και αν γίνουν αυτές – οι 17άρηδες.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την υπόθεση του συνεδρίου της εσθονικής προεδρίας στην ΕΕ και την άρνηση Κοντονή να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα σ’ αυτό, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Επιχειρούν, όμως, τώρα διαιρετικές τομές και στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς αφενός τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αναφέρονται με θετικά λόγια στα στελέχη της ΝΔ που καταψήφισαν παλαιότερα το ψήφισμα για τα εγκλήματα του σταλινισμού στο Ευρωκοινοβούλιο (π.χ. Κωστής Χατζηδάκης) ή επικαλούνται το «μετριοπαθές παρελθόν» της ΝΔ σε σύγκριση με το σημερινό «ακροδεξιό κατήφορο», όπως λένε.

Αφετέρου, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ενώ μέχρι τώρα υποστήριζαν ότι γίνεται «ουρά» της ΝΔ, αναδεικνύουν τις πρωτοβουλίες στελεχών όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Ανδρέας Λοβέρδος και ισχυρίζονται ότι αποτελούν τη «δεξιά πτέρυγα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» για ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τα ίδια στελέχη, την ίδια στιγμή ερμηνεύουν αυθαίρετα τη διακριτική στάση που έχει αποφασίσει να κρατήσει η Χαριλάου Τρικούπη ως «στροφή» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

πηγη the caller.gr