Τριβές και κόντρες για το πως θα ψηφίσουν στη κεντροαριστερά

Από σημείο τριβών σε επίκεντρο των εντάσεων εξελίσσεται το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής Αλιβιζάτου αποφασίστηκε, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υποεπιτροπής επί των τεχνικών ζητημάτων, να ζητηθούν προσφορές από τις τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα συνταχθούν.

Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι για να ψηφίσει κάποιος ηλεκτρονικά είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία νωρίτερα για την παραλαβή των κωδικών, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Αυτό συμβαίνει και στη μόνη χώρα που ισχύει η ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλαδή στην Εσθονία, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας με νόημα: «Είμαστε κόμμα, όχι talent show». 

Πηγές του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ακόμη ότι «η στάση όσων αρνούνται την αυτοπρόσωπη παρουσία δημιουργεί προβλήματα και απορίες».

Πέρα από τις έριδες, όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί είναι υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Περισσότερο επιμένει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χθες είπε χαρακτηριστικά (ΣΚΑ) : «Μερικοί ζητούν οι φοιτητές να πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως μία εβδομάδα πριν για να πάρουν τον σχετικό κωδικό. Γελάνε οι νέοι μας με αυτή την πρόταση. Είναι σαν να λέμε «θα μου στείλεις email, αλλά πριν θα πρέπει να μου το φέρεις και τυπωμένο σε χαρτί»».

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έως την Παρασκευή που λήγει και η προθεσμία, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σήμερα συνεδριάζει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

 

πηγη thetoc.gr