Εκτός Κ.Ο. της Ν.Δ η Κατερίνα Παπακώστα με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη

Παρελθόν αποτελεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα.

Ειδικότερα, με επιστολή που εστάλη από την αρχηγό του κόμματος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενημερώνεται πως η κα Παπακώστα διαγράφεται από βουλευτής του κόμματος.

Αφορμή ήταν το νέο χθεσινό «χτύπημα» της βουλευτίνας, που επέκρινε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο πριν λίγο καιρό είχαν μάλιστα αντιπαράθεση, όταν η κα Παπακώστα είχε καλέσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από αυτή την θέση μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική για την υγεία.

Ειδικότερα, τώρα, στο χθεσινό επεισόδιο, λίγο μετά την σύγκρουση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής της ΝΔ ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Μάλιστα, η βουλευτής που ανήκει στο καραμανλικό «στρατόπεδο» προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο Πάνος Καμμένος να της ανταποδώσει τα «καλά λόγια» την προσκάλεσε στο υπουργείο Αμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».