«Σφάζονται» στις φυλακές οι δύο πρώην φίλοι αντεξουσιαστές

Οι κυπριακές φυλακές φαίνονται να έχουν «λυγίσει» πλήρως τον έναν εκ των δύο Ελλήνων αντιεξουσιαστών οι οποίοι καταδικάσθηκαν για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας το καλοκαίρι του 2012, όταν 5 σωματοφύλακες του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη έπεσαν νεκροί από τα πυρά τους. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, με τους δύο πρώην φίλους, Τσεχιλίδη και Μαμαλικόπουλο να έχουν γίνει θανάσιμοι εχθροί, σε σημείο να τους αλλάξουν πτέρυγες στην φυλακή

Χθες ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου διεφάνη πως ο καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για το ειδεχθές πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας το καλοκαίρι του 2012, Αναστάσιος Τσεχειλίδης έχει «σπάσει» τελείως μέσα στις φυλακές και προτίθεται να μιλήσει για πολλά και πολλούς, ενώ διαφαίνεται πως θα στραφεί πλήρως και με στοιχεία εναντίον του συγκατηγορούμενου του και επίσης καταδικασθέντα σε πεντάκις ισόβια, Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

Κατά την ακρόαση της έφεσης ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστικού οργάνου, ο Τσεχιλίδης προέβη σε απόσυρση ενός εκ των λόγων της υποβληθείσας από αυτόν έφεσης για την ποινή του σε πεντάκις ισόβια, αναφέροντας προειδοποιητικά πως «ξέρω πολύ καλά ποιος μπήκε στο αυτοκίνητό μου εκείνη τη νύχτα», υπονοώντας σαφώς τον άλλοτε στενό του φίλο στον χώρο των αντιεξουσιαστών της Ελλάδας, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Οι αποκαλύψεις θα αφορούν στον ρόλο που διαδραμάτισε ο τελευταίος την μοιραία νύχτα που διαπράχθηκε το άγριο πενταπλό φονικό με θύματα τους 5 σωματοφύλακες του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Φάνη Μακρίδη για την ιστοσελίδα tothemaonline.com, είχε διαφανεί από τον περασμένο Μάιο ότι ο Τσεχιλίδης θα ακολουθούσε την νέα αυτή συγκεκριμένη γραμμή προκειμένου να στηρίξει την υπόθεσή του, μετακυλύοντας όλο το βάρος της ευθύνης για το πενταπλό φονικό στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως στις 2 και 10 Μαΐου του 2017 είχε σημειωθεί σοβαρότατη ένταση μεταξύ των δυο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, καθώς στην πρώτη περίπτωση (02/05), όταν οι δυό τους συναντήθηκαν στους χώρους του δικαστηρίου, ο Τσεχιλίδης επιτέθηκε φραστικά στον Μαμαλικόπουλο, ενώ κινήθηκε και απειλητικά προς το μέρος του, λέγοντάς του σε έξαλλη κατάσταση «εσύ φταις που είμαι εδώ!».

Κατόπιν στις 10 Μαΐου, και με τον δικηγόρο του Τσεχιλίδη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παραιτείται εξαιτίας διαφωνίας με τον πελάτη του και με τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη πλέον να αναλαμβάνει ο ίδιος να εκπροσωπήσει τον εαυτό του, ο Τσεχιλίδης ανέφερε: «Σου την έφερα μαλ…, πονάει ε;».

Στην χθεσινή ακρόαση (25/10) στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τσεχιλίδης ζήτησε να διερευνηθούν οι κλήσεις που έγιναν από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς τους οποίους και ανέφερε στο δικαστήριο. Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στην μελέτη του μαρτυρικού υλικού (θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος του παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας) αλλά και ότι δεν του έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αιτούμενος αναβολή έξι μηνών (για τον Μάρτιο του 2018).
Το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για την πλέον  σοβαρή υπόθεση φόνου, που έχει μέχρι στιγμής κληθεί να εξετάσει.

Εξάλλου, αναφέρεται πως τα μέτρα ασφαλείας από πλευράς Αστυνομίας είναι παραπάνω δρακόντεια, με τον Τσεχιλίδη και Μαμαλικόπουλο να μεταφέρονται στο δικαστήριο με διαφορετικές κλούβες, ενώ χρειάστηκε να γίνουν συγκεκριμένες διευθετήσεις ώστε να τηρούνται μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους αποστάσεις στην δικαστική αίθουσα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ πλέον και στην φυλακή όπου κρατούνται οι δύο αντιεξουσιαστές, πλέον έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικές πτέρυγες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Εξάλλου, σε αποκαλύψεις είχε προβεί σε ανύποπτο χρόνο ο Τσεχιλίδης και για την εμπλοκή του Μαμαλικόπουλου και του Αλβανού υπήκοου, Αιμίλιο Π., στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» γεγονός που στάθηκε αφορμή να πέσει άγριο ξύλο στις φυλακές της Λάρνακας, όπου κρατούνται οι δύο Έλληνες βαρυποινίτες αντιεξουσιαστές, μετά την καταδίκη τους από την κυπριακή Δικαιοσύνη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς των άλλοτε φίλων είχε ξεκινήσει ήδη μέσα στο δικαστήριο, όταν ο 40χρονος Τσεχιλίδης άκουσε την ετυμηγορία με τη βαριά καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια και άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα πως θα κάνει αποκαλύψεις, ενώ ταυτόχρονα ζητούσε να μιλήσει με τους αστυνομικούς! Ηταν η πρώτη φορά που του επιτέθηκε ο επίσης ισοβίτης Μαμαλικόπουλος…

Μεταγόμενοι πίσω στις φυλακές της Λάρνακας, ο Μαμαλικόπουλος προσπάθησε επανειλημμένα να χειροδικήσει εναντίον του άλλοτε επιστήθιου συντρόφου του και μάλιστα με αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο τότε εμποδίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν τότε τους άλλαξαν πτέρυγα στις φυλακές.

Επιπλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν την σοβαρή αλλαγή στην όψη του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, μέσω του οπτικού υλικού το οποίο προεβλήθη από το Sigmalive, εμφανίζοντας τον κατάδικο σαφέστατα αρκετά πιο «γερασμένο»:

Ο Μαμαλικόπουλος προ της σύλληψής του και την εμπλοκή του στο Πενταπλό
Ο Μαμαλικόπουλος προ της σύλληψής του και την εμπλοκή του στο Πενταπλό
Ο Μαμαλικόπουλος όπως είναι σήμερα προσαγόμενος στο Ανώτατο Διαστήριο
Ο Μαμαλικόπουλος όπως είναι σήμερα προσαγόμενος στο Ανώτατο Διαστήριο

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΣΕΧΙΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Σ. ΓΚΙΟΛΙΑ
Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Θεοδόση Πάνου το 2014, ο καταδικασμένος σε ισόβια για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα Αναστάσιος Τσεχιλίδης, με ένορκες καταθέσεις που έδωσε στην αστυνομία της Κύπρουέδειχνε τους εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών που γάζωσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ενώ μέχρι τώρα ο βαρυποινίτης υποστήριζε ότι δολοφόνος του άτυχου δημοσιογράφου ήταν ο συγκατηγορούμενός του Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, στις καταθέσεις του, που κοινοποιήθηκαν στην ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατονομάζει μαζί με αυτόν και ένα δεύτερο μέλος της Σέχτας, για το οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι έριξε τις πρώτες και καθοριστικές βολές στον Σωκράτη Γκιόλια.

Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ένας γνωστός αντιεξουσιαστής που έχει αλβανική υπηκοότητα, καθώς είναι γεννημένος σε χωριό της Β. Ηπείρου που κατοικείται μόνο από Ελληνες. Πρόκειται για τον 34χρονο Αιμίλιο Π., τον οποίο ο Τσεχιλίδης υποστηρίζει ότι είχε γνωρίσει την εποχή που βρισκόταν ακόμη στην Αθήνα, πριν διαπράξουν μαζί με τον Μαμαλικόπουλο την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, το καλοκαίρι του 2012.

«Πείτε στην Αντιτρομοκρατική, που ξέρει καλά τον Αιμίλιο Π., να τον ανακρίνει όχι μόνο για τη δολοφονία του Γκιόλια, αλλά και γι’ αυτήν του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, τον οποίο επίσης σκότωσε η Σέχτα» λέει στην κατάθεσή του ο Τσεχιλίδης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει αποκαλύψει ακόμα και την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γκιόλια.

Ο Αιμίλιο Π. δεν είναι άτομο άγνωστο την Αντιτρομοκρατική. Διέμενε μαζί με τον Μαμαλικόπουλο στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου. Οταν η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε εκεί, με αίτημα των κυπριακών Αρχών, τον Μαμαλικόπουλο, είχε προσαχθεί και ο Αιμίλιο Π. Ομως αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχε κάτι εις βάρος του.

Ο Βορειοηπειρώτης, Αλβανός υπήκοος, φέρεται να έκανε στενή παρέα με γνωστό κακοποιό που είχε απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας, κάτι με το οποίο είχε σχέση και ο Μαμαλικόπουλος, που ήταν και ο ίδιος χρήστης και είχε εμπλακεί με κυκλώματα εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο κατοικούσε σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, αλλά τα ίχνη του έχουν χαθεί εδώ και έξι μήνες από την περιοχή. Οι πληροφορίες λένε πως είναι αυτός που ήρθε σε επαφή με τον ηθικό αυτουργό της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα και έκλεισε το «συμβόλαιο θανάτου» με εκτελεστές τον Μαμαλικόπουλο και τον Τσεχιλίδη.

 

πηγη newsit.gr