Στην Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Τις προθέσεις της Τουρκίας θα δει σήμερα η Αθήνα με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και θα μιλήσει στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η Αθήνα κρατά συγκρατημένη στάση στα ελληνοτουρκικά καθώς μέχρι να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πολλά μπορούν να συμβούν.

Γι αυτό και χτες ο πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε τελικά με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης,  με το Μέγαρο Μαξίμου να αποφεύγει για την ώρα να σχολιάζει επισήμως τους λόγους της αναβολής της συνάντησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει να πάει  στη Θράκη στις 12 Νοεμβρίου προκειμένου να μιλήσει σε περιφερειακό συνέδριο. Αυτό είχε κανονιστεί από τον Σεπτέμβριο, όμως λόγω της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα αποκτά επιπρόσθετη σημασία.

Ο κ. τσαβούσογλου είδε τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς εξωτερικών και παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Δραγασάκη- Τσαβούσογλου συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις. Παράλληλα, οι δύο αντιπρόεδροι συζήτησαν και θέματα που άπτονται της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος, με ερώτηση που κατέθεσε ζητά να μάθει τον ακριβή σκοπό των επισκέψεων του κ. Τσαβούσογλου σε Αθήνα και Θράκη.

πηγη news247.gr