Συλλογούμαι Ελεύθερα

Είναι κοινή πεποίθηση σε όλους τους Έλληνες, ότι η Πατρίδα και ο λαός βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη καμπή, για την αντιμετώπιση της 7χρονης κρίσης, που το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τις επιλογές του δημιούργησε σε συνεργασία μάλιστα με τους ευρωπαίους και τους λοιπούς «δανειστές«.

Η συνεχιζόμενη αυτή κρίση  έχει επιδράσει καταλυτικά με αρνητικό πρόσημο  στη ζωή όλων των πολιτών  και παράλληλα βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη και την πορεία μας,  ως ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας.

Οι πολιτικές και οι πολιτικοί που οδήγησαν στην κρίση τη χώρα και στη φτωχοποίηση το λαό, μέσω των μνημονίων αλλά και όσοι αντιτάχτηκαν, ως δήθεν αντιμνημονιακοί σωτήρες  και στη συνέχεια ως κυβερνήσεις έγιναν μνημονιακότεροι των μνημονιακών,  δεν μπορούν, δεν θέλουν και δεν πιστεύουν, ότι θα απαλλάξουν την χώρα και το λαό από τη συνεχιζόμενη  οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Ο λόγος είναι απλός.

Όλοι τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ και δήθεν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ υποτάχθηκαν δεσμεύτηκαν και υπερθεμάτισαν στην πολιτική και οικονομική πλατφόρμα της Γερμανοποιημένης Ευρώπης και των ολιγαρχών φίλων τους ντόπιων και ξένων, μυημένοι και δεσμευμένοι, όπως αποδεικνύεται από τα έργα τους, στο δόγμα του «ανήκουμε εις την δύση«  και μάλιστα  άνευ όρων.

 Θα προτιμούσαμε να ανήκουν στην ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 Όλοι εφάρμοσαν και εφαρμόζουν  την ίδια και απαράλλαχτη υποταχτική πολιτική, της οικονομικής εξόντωσης του λαού και της συρρίκνωσης της εθνικής κυριαρχίας, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών που οι ίδιοι τους επέλεξαν,  ξεγελώντας  και κοροϊδεύοντας το λαό,  πότε με ψεύτικες υποσχέσεις και ανύπαρκτα προγράμματα  και πότε  με ανύπαρκτους  λεονταρισμούς και ψευτοεπαναστατισμούς που τους εκθέτουν και τους απαξιώνουν.

Η κοινωνική κρίση, η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση  συνεχίζονται χωρίς  προοπτική για το λαό και την πατρίδα. Απογοητευμένη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εγκαταλείπει τα καταρρέοντα και αυτοβυθιζόμενα σημερινά πολιτικά κόμματα, που τον ξεγέλασαν  τον εξαπάτησαν τον προσέβαλαν και τον φυλάκισαν οικονομικά. Την ίδια στιγμή κάποιοι, αμετανόητοι, μόνιμοι επαγγελματίες της πολιτικής  και παθιασμένοι στη νομή της εξουσίας, πρωτεργάτες και συνυπεύθυνοι   της κρίσης, προσπαθούν να διασωθούν από την περιφρόνηση και την απόρριψη του λαού προβάροντας το μανδύα της δήθεν κεντροαριστεράς.

 Στο <<νέο>> αυτό κάλπικο αφήγημα, συμμετέχουν όλοι εκείνοι που επέβαλαν τα καταστροφικά μνημόνια ερήμην του λαού και ως ηγεσία μετέτρεψαν το σοσιαλιστικό κίνημα του ΑΝΔΡΕΑ σε νεοφιλελεύθερο συμπλήρωμα της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης και συντηρητικής δεξιάς.

 Είναι αυτοί που συνυπηρέτησαν ως συγκυβερνήτες και υπουργοί με την νεοφιλελεύθερη δεξιά και τα ακραία στοιχεία της, για να μας βγάλουν δήθεν από την κρίση και μας καθιέρωσαν ως αναγκαία πολιτική  τα μνημόνια, για να μας οδηγήσουν στη φτώχια και τη εξαθλίωση.

 Και αφού μας «έσωσαν«  φτωχοποιώντας μας, τώρα προσπαθούν να μας ξανασώσουν  ξεγελώντας μας,  ότι δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που αρνήθηκαν τις αρχές και τις ιδέες του σοσιαλισμού και τις λαϊκής κυριαρχίας, δεν είναι αυτοί που ανατίναξαν τα θεμέλια της μεσαίας τάξης και ξαναέκαναν του έλληνες  προνομιούχους  της φτώχιας και τη χώρα αποικία των δανειστών.

Ξαφνικά γίνονται από παρθενογένεση και με έμβλημα τα πολύχρωμα ξύλινα ανθρωπάκια καταργούν τον ήλιο και αυτοαποκαλούνται  κεντροαριστεροί, επειδή άλλαξαν πολιτικό περίβλημα, αρνούμενοι μάλιστα το ίδιο τους το κόμμα, που τους έδωσε οφίτσια, τίτλους, προβολή, εξουσία και πλούτη και αφού το πρόδωσαν τώρα εγκαταλείπουν.

 Έφτασαν μάλιστα να επαίρονται ότι η πολιτική τους δηλ. αυτή της φτωχοποίησης του λαού και της υποταγής της χώρας δικαιώθηκε, επειδή και η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση εφαρμόζει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα μνημόνια και μέτρα φτώχιας για το λαό.

 Θλίβεται και απογοητεύεται ο λαός, για όλους τους μικρούς διαδόχους του σοσιαλιστικού κινήματος, που δεν έχουν το θάρρος να του ζητήσουν συγγνώμη και να αποχωρήσουν από το πολιτικό προσκήνιο.  Η μόνη τους διαφορά από τους σημερινούς κυβερνώντες των οποίων τα μνημόνια υπερψήφισαν  είναι ότι, δεν βρίσκονται οι ίδιοι στις καρέκλες της νομής της εξουσίας και δεν αντέχουν να βλέπουν στην κυβέρνηση τους  αντιμνημονιακούς «αριστερούς« που έγιναν μνημονιακότεροι τους.

Γι` αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών δεν συμμετέχει στην προσπάθεια για την νέα « δημοκρατική συμπαράταξη της κεντροαριστεράς«, που ίδιοι οι εμπνευστές της έχουν ακυρώσει εξ αρχής , με την πολιτική τους πορεία και τις πράξεις τους και η οποία γίνεται δήθεν για το λαό αλλά χωρίς το λαό.

 Μόνοι τους ανακυκλώνονται παλαιά απαξιωμένα  και ξεχασμένα από το λαό πολιτικά πρόσωπα  και κάποιοι φιλόδοξοι νέο-κομπάρσοι της εξουσίας, χωρίς κανένα πρόγραμμα εξόδου από την σημερινή κρίση,  χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό, με μόνο ευαγγέλιο της πολιτικής τους, τα μνημόνια και την υποταγή μας ως αποικία στις εντολές των δανειστών «συνεταίρων« μας στην Ευρώπη και όχι μόνο.

  Ο λαός τους ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΛΑ και τους  προσπέρνα και όσα πολιτικά ψέματα και πολιτικάντικα μέσα και αν χρησιμοποιήσουν, ούτε θα πείσουν, ούτε θα ξαναξεγελάσουν, ούτε θα επηρεάσουν τους απογοητευμένους, από την μέχρι σήμερα πολιτική τους παρουσία, πολίτες.

Όλη αυτή η παράσταση για την δήθεν  εκλογή του «πεφωτισμένου ηγέτη«, από τη μεγάλη βάση του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος, δεν συγκινεί πια κανένα. Ο λαός έχει προβλήματα επιβίωσης, η χώρα έχει προβλήματα ύπαρξης της κυριαρχίας της και η παρουσιαζόμενη πολυάριθμη νεοηγετική ομάδα της δήθεν κεντροαριστεράς  που αντιμάχεται ο ένας τον άλλο, ασχολείται μόνο με το μοίρασμα των καρεκλών, χωρίς σύμπνοια μεταξύ τους, χωρίς κοινό πρόγραμμα,  έτοιμοι να πολυδιασπαστούν την επόμενη μέρα. Ο μόνος κοινός στόχος τους είναι το πλασάρισμα στη  διαχείριση της εξουσίας που μόνο αυτοί οραματίζονται.

Τι και αν προσέλθουν στις κάλπες τους μερικές χιλιάδες ξεγελασμένοι οπαδοί τους και τους ψηφίσουν? Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της εκλογικής βάσης του σοσιαλιστικού κινήματος θα είναι απούσα, γιατί δεν τους εμπιστεύεται, γιατί τον ξεγέλασαν, τον φτωχοποίησαν και γιατί συνεχίζουν να τον αγνοούν και να προκαλούν την νοημοσύνη του.

 O λαός δεν έχει ανάγκη ούτε από ψευτοκεντροαριστερά, ούτε από ψευτοκεντροδεξιά  η άλλα αριστεροδέξια  πολιτικά  μορφώματα που ο μόνος τους στόχος είναι η νομή, η χρήση και η διαχείριση της εξουσίας.

Ο λαός έχει ανάγκη από ένα γνήσιο πατριωτικό δημοκρατικό λαϊκό κοινωνικό κίνημα, που θα του πει την αλήθεια και θα αγωνιστεί μαζί του με εντιμότητα αποφασιστικότητα και προγραμματισμένα, για να ξαναδώσει ελπίδα στον ίδιο στα παιδιά του και την πατρίδα.

Το πατριωτικό αυτό κίνημα δεν θα έχει σχέση ούτε με τις δήθεν προοδευτικές κεντροαριστερές, που υπερθεματίζουν  την αναγκαιότητα των μνημονίων ως την ιδανική λύση, ούτε με τις νεοφιλελεύθερες και δήθεν εκσυγχρονιστικές συσπειρώσεις που θεωρούν τα μνημόνια ευαγγέλια της πολιτικής τους.  Το λαϊκό πατριωτικό αυτό κίνημα θα συγκροτηθεί από πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις,  που θα πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, θα περιγράψουν με σαφήνεια τα βήματα εξόδου από την κρίση και θα συνομιλούν και θα συναποφασίζουν με τους ευρωπαίους εταίρους με υπευθυνότητα ειλικρίνεια και ισοτιμία.

Βασικοί στόχοι του πατριωτικού λαϊκού κινήματος θα είναι: α) η απαίτηση για την επαναδημιουργία της Ευρώπης της ισότητας της αλληλεγγύης και της συμπόρευσης με ενιαίους κανόνες για όλους τους ευρωπαίους πολίτες και β) η άμεση έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική φυλακή που την οδήγησε το Ευρωπαϊκό και το ντόπιο οικονομικοπολιτικό κατεστημένο.

Η Σοσιαλιστική τάση που μετασχηματίστηκε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση   ευελπιστεί να αποτελέσει τον πυρήνα αυτής της νέας προσπάθειας και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πατριώτες πολίτες να συστρατευτούμε ΓΙΑ:

  • ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ
  • ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΘΗΤΙΚΉ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΌ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΌΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν όλοι ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό.

Νικήτας Μπαριτάκης

Μέλος της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Κίνησης