Στους ρυθμούς του Μαραθωνίου ζει η Αθήνα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα το μεσημέρι του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη του 35ου Μαρθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού.

Οι συμμετοχές στον 35ο κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πάνω από 51.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, που διεξάγεται αύριο, με 18.500 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο.

Σήμερα, παραμονή του Μαραθωνίου, κάτω από τον γαλανό φωτεινό ουρανό η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12.30 με τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο αγώνας συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και τον θρύλο με την Ιστορία, καθώς είναι ο μοναδικός Μαράθωνιος που πραγματοποιείται πάνω στην κλασική διαδρομή”. Κι αφού ευχήθηκε στους 51.000 δρομείς να τερματίσουν όλοι νικητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να γίνουν μέρος της Ιστορίας επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μήνυμα του Μαραθωνίου είναι “η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η ανθρώπινη βούληση που δεν γνωρίζει όρια”.

ÌÁÑÁÈÙÍÁÓ ÌÍÇÌÅÉÏ.ÔÅËÅÔÇ ÅÍÁÑÎÇÓ 35ïõ ÊËÁÓÓÉÊÏÕ ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÕ ÁÈÇÍÁÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)

Ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, Αλέξης Κωστάλας, εν συνεχεία κάλεσε στο βήμα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος είπε: “Ο Μαραθώνιος είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα, τον τόπο του Μαραθωνίου Κινήματος. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, τα τελευταία χρόνια με τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της ελληνικής ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, με την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα κι αυξάνεται” και δήλωσε τη στήριξη στην ανάπτυξη και προώθηση του Μαραθωνίου.

Τη σκυτάλη των χαιρετισμών πήρε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης. “Σε καιρούς που οι αλλαγές είναι συχνά ανεπιθύμητες, ο Μαραθώνας και ο Μαραθώνιος παραμένουν για αμέτρητες γενιές, ένα σημείο αναφοράς που εμψυχώνει και θυμίζει σε όλους ότι η αυταπάρνηση, η επιμονή και η αποφασιστικότητα θα νικήσουν, θα επιβιώσουν και θα εμπνεόυν τη ζωή και τον αθλητισμό”, είπε ο δήμαρχος.

“Πουθενά στον κόσμο οι λάτρεις του Μαραθωνίου δεν αισθάνονται τη συγκίνηση που αισθάνονται εδώ, σε μια διαδρομή που πρέπει να τρέξουν έστω και για μια φορά όλοι οι δρομείς”, είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων – AIMS, Πάκο Μποράο για να καταλήξει:“Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και νιώστε την Ιστορία να τρέχει πίσω σας”.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ