Εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: Οι πρώτες δηλώσεις

Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ.
Για να αναδειχθεί από τον πρώτο γύρο νικητής, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, στις 19 Νοεμβρίου. Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες κι αν είναι αυτές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στη Ρόδο και δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δήλωσε «Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα.»

 

Ο υποψήφιος Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο εργατικό Κέντρο του Άργους και δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας»

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετείχε στον αγώνα των 5 χλμ., μαζί με βουλευτές του Ποταμιού και κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. «Στο Μαραθώνιο και στις εκλογές σημασία έχει η συμμετοχή! Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ. Μην ξεχαστείς. Ψήφισε.»


Στην Καλλιθέα ψήφισε η Φώφη Γεννηματά και δήλωσε «Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή»

 

 

 

O Γιάννης Ραγκούσης ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στον Χολαργό.