Η Σύμη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Η Σύμη βρίσκεται πλέον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η «Ευρυδίκη» σαρώνει τη χώρα και η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Σύμη χθες Δευτέρα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και πολλά προβλήματα.
Το πρώτο φως της μέρας στη Σύμη ανέδειξε τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας. Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί χθες δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις βασικές υποδομές του, όπως η παροχή ρεύματος και νερού. Οχήματα παρασύρθηκαν στον βυθό της θάλασσας και περιουσίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού. Επιπλέον, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ενημέρωσε την υφυπουργό Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο σχετικά με το μέγεθος των ζημιών και των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σύμης και από κοινού αποφασίστηκε να μελετηθεί πρώτον ένα σχέδιο Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πληγέντες κατοίκους του νησιού, και δεύτερον ένα σχέδιο για πάγωμα των εισφορών που να αφορά τον πληθυσμό του νησιού.