Πνίγεται πάλι η Μάνδρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας – Πλημμυρίζουν τα ρέματα – Στους 16 οι νεκροί

Ο τρόμος και ο πανικός επιστρέφει στην Δυτική Αττική καθώς πριν από λίγο ξέσπασε δυνατή βροχή στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέοι ορμητικοί χείμαρροι.
Πρόκειται για δρόμους που χθες είχαν μετατραπεί σε λασπωμένο ποτάμι, το οποίο εισέβαλε σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Μόλις 30 λεπτά ήταν αρκετά για να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή της Μάνδρας. Μετά από μια δραματική νύχτα που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, σήμερα το σκηνικό της καταστροφής επαναλαμβάνεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 660, εκ των οποίων 450 για αντλήσεις υδάτων. Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους σε υπόγεια στη Νέα Πέραμο, ενώ στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 150 πυροσβέστες.

Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 16 νεκροί και 21 τραυματίες που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 9 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην παθολογική, στην πνευμονολογική και στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.