Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, παραβίασης σφραγίδων, πλαστογραφίας, αντίστασης και νόμου περί όπλων.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε έπειτα από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών από την Ουκρανία.

Οι δράστες εντόπιζαν τα θύματά τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους μέσω κέντρων διασκέδασης ή οίκων ανοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ