Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής»

Τέλος η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι από τις μετρήσεις – Συμφώνησαν με το νέο όνομα Παπανδρέου και Ανδρουλάκης

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αρχίζουν να… συνηθίζουν το νέο όνομα. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ δήλωσε σε συνεργάτες του ότι είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικά αντέδρασε και ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Θετικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι γίνονται βήματα ο Γιώργος Καμίνης με τους επιτελείς του όμως να επισημαίνουν με νόημα ότι «τα υπόλοιπα (σ.σ. διαδικασία ανακοίνωσης κτλ) θα τα δούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά».

Επιφυλακτικά εμφανίζονται τα στελέχη των μικρότερων σχηματισμών της ΔΗΣΥ, που βλέπουν τον ρόλο τους να υποβαθμίζεται από την κυριαρχία της Φώφης Γεννηματά, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου σε συνδυασμό με τον δεύτερο της κάλπης, Νίκο Ανδρουλάκη και τον τρίτο, Γιώργο Καμίνη.

Χαρακτηριστικά είναι η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «Οι αποφάσεις στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και όχι μονομερών ενεργειών», επισημαίνεται σε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αρχές της Άνοιξης θα γίνει το συνέδριο του νέου κόμματος, που απέκτησε όνομα, ως κοινή πρόταση των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού: «Κίνημα Αλλαγής». Όπως διευκρινίστηκε υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

Αργά χθες το απόγευμα, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλαν επιστολή προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζητώντας από εδώ και πέρα να μετρούν το Κίνημα Αλλαγής και όχι τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι.

Η επιστολή προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων:

Αθήνα, 28/11/2017

Προς

1.ΣΕΔΕΑ
2. Μέλη Μητρώου Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων (βλ.συν. πίνακα)
Κοιν: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Σας ενημερώνουμε για την ειλημμένη απόφαση μας για κοινή εκλογική πορεία των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μετρήσεων της κοινής γνώμης να γίνεται από εδώ και στο εξής, με το ενιαίο όνομα «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ». (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΠΟΤΑΜΙ)

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΣΤΑΥΡOΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ: Πρώτο-θέμα