Ξύλο,άγρια επεισόδια και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους μέλη του «Δεν Πληρώνω» του ΠΑΜΕ  και της ΛΑΕ  να εισέλθουν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως.

Εγιναν μάχες σώμα με σώμα και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ακόμη και μέσα στην αίθουσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας,  που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έγινε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 31 όπου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες με άντρες των Υ.ΜΕ.Τ.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη  ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους  μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ , με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί  έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών ενώ κόλλησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου, ανήμερα της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτή  την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την τράπεζα της Ελλάδος και με πορεία θα καταλήξουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thetoc.gr