Πιο διχασμένοι από ποτέ οι Αμερικανοί στο ερώτημα εάν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, καταδεικνύει έρευνα

Οι Αμερικανοί πολίτες δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε τόσο διχασμένοι απέναντι στο ερώτημα εάν εμπιστεύονται ή όχι τα μεγάλα ΜΜΕ, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ανεξάρτητο ινστιτούτο Poynter.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 2 έως 8 Νοεμβρίου, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα μεγάλα ΜΜΕ ανέρχεται σε 49%, στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα, μόνο το 12% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει «μεγάλη» εμπιστοσύνη στα σημαντικότερα ΜΜΕ και το 37% ένα «καλό επίπεδο» εμπιστοσύνης.

Είναι η πρώτη έρευνα αυτού του είδους που διεξήγαγε το Poynter, το οποίο εκτιμά εντούτοις ότι η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, συγκρίνοντάς την με τα δεδομένα που προέκυψαν από το έρευνα του ινστιτούτου Gallup, σύμφωνα με τα οποία αφού έφθασε πέρυσι στο χαμηλότερο ποσοστό, ήτοι 32%, έναντι 54% το 2003, η εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ αυξήθηκε σε 41% το 2017.

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους σε ποσοστό 74%, ενώ οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα αμερικανικά ΜΜΕ σε ποσοστό μόλις 19%.

Το Poynter χρησιμοποιεί, κι εδώ, τα δεδομένα του Gallup, το οποίο, στα 20 χρόνια που καταγράφει τις τάσεις σε αυτό το ερώτημα, ποτέ δεν διαπίστωσε τόσο μεγάλο χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Τύπος «εμποδίζει τους πολιτικούς ηγέτες από το να κάνουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ