Βασίλισσα Ελισάβετ: Φόρος τιμής στα θύματα των επιθέσεων

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αποτίει φόρο τιμής σήμερα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού της χριστουγεννιάτικου μηνύματος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που μεταδόθηκαν νωρίτερα.

«Αυτά τα Χριστούγεννα, η σκέψη μου είναι στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, των οποίων οι υπέροχες προσωπικότητες έλαμψαν απέναντι στις φρικτές επιθέσεις«, δηλώνει η βασίλισσα στη ομιλία της που μαγνητοσκοπήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίζεται με ένα ιβουάρ φόρεμα το οποίο κοσμεί μια διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα αστεριού.

Σε έναν πιο προσωπικό τόνο, η μονάρχης, 91 ετών, μιλά για τον σύζυγό της με τον οποίο γιόρτασαν φέτος τα 70 χρόνια του γάμου τους. Δύο φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους, η μια μαυρόασπρη από τον γάμο τους και μια δεύτερη που τραβήχτηκε με αφορμή την πλατινένια επέτειό τους, ήταν τοποθετημένες σε ένα γραφείο, δίπλα της.

Στην ομιλία της, η βασίλισσα εξαίρει την «υποστήριξη» και τη «μοναδική αίσθηση του χιούμορ» του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος, σε ηλικία 96 ετών αποχώρησε από τα βασιλικά δημόσια καθήκοντά του το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ