«Χιλιάδες επιχειρήσεις εκτός των 120 δόσεων»

Τη βελτίωση της ρύθμισης που προβλέπει την αποπληρωμή οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ προς την εφορία και τα Ταμεία σε 120 δόσεις ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως δήλωσε, «η ρύθμιση θα πρέπει να ισχύσει και για τις οφειλές του 2017 και όχι του 2016. Δεν θα πρέπει να αποκλείει επιχειρηματίες με εισοδηματικά κριτήρια και κυρίως επιχειρηματίες με ακίνητη περιουσία. Σημειώνεται ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται εκείνοι με ακίνητη περιουσία πάνω από 250.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών χάνουν τη ρύθμιση, που θα μπορούσε να φανεί σωτήρια για τη βιωσιμότητά τους, καθώς τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν είναι εξαιρετικά αυστηρά και περιορίζουν αισθητά εκείνους που μπορούν να κάνουν χρήση της «ευεργετικής», όπως τη χαρακτηρίζει, «αυτής ρύθμισης».

Ταυτόχρονα, καλεί εκ νέου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και στην τροποποίηση των διατάξεων που διέπουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Όπως εξηγεί, «καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που σε πολλές περιπτώσεις σωρευτικά μπορεί να φτάσει ακόμη και το 75%».

Όπως αναφέρει ο κ. Μίχαλος, το 2018 αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει η οικονομία σημαντικά βήματα προόδου και να αρχίσει να μετουσιώνεται στην αγορά η βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ωστόσο, τονίζει ότι «όσο συνεχίζεται η φορομπηχτική αυτή πολιτική, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να χάσει το θετικό momentum για την έξοδο από την ύφεση».

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr