Ίμια: H Κανονιοφόρος Νικηφόρος ακούμπησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Τα προεόρτια της θλιβερής επετείου στα Ίμια άρχισε η Άγκυρα. Πριν από λίγη ώρα οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. Δεν προκλήθηκαν ευτυχώς ζημιές ή τραυματισμοί. Μιλώντας στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου χρησιμοποιούσε την επιεική έκφραση: «άστοχος χειρισμός» από πλευράς των Τούρκων.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των τούρκων στο Αιγαίο.

Από το πρώτο λεπτό βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, για τον απαραίτητο συντονισμό, ενώ για το περιστατικό ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ενώ αναμένονται και τα διπλωματικά αντίμετρα στην ακραία τουρκική πρόκληση.

Πηγή:onalert.gr