Συνολικά 42 MKO συμμετείχαν στα σεμινάρια τεχνολογίας του 1ου TechCamp Athens 2018

Με τη συμμετοχή 42 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από πέντε χώρες ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια τεχνολογίας του 1ου TechCamp Athens 2018, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από την πρωτοβουλία HIGGS σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος αυτού του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι να φέρει σε επαφή ΜΚΟ με ειδικούς σε συγκεκριμένες θεματικές που σχετίζονται με την τεχνολογία, σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα αυτού του πρόγραμματος, ο πολιτιστικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Μάικ Σνάιντερ, τόνισε πως το 1ο TechCamp Athens 2018 συνέβαλε στο χτίσιμο συνεργασιών ελληνικών οργανώσεων με ΜΚΟ από τις γειτονικές χώρες και πρόσθεσε:

«Για πολλά χρόνια, η αμερικανική πρεσβεία υποστηρίζει προγράμματα ενδυνάμωσης δεξιοτήτων για τις ΜΚΟ στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες πληθυσμών που έχουν ανάγκη βοηθείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια αυτής της παράδοσης, με την ενίσχυση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, με επίκεντρο τη συνηγορία, τη συλλογή πόρων και την αφήγηση ιστοριών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ