Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2018 οι αναπλάσεις της πλ. Αγ. Σοφίας και πλ. Ελευθερίας

Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι αναπλάσεις στις πλατείες Ελευθερίας και Αγίας Σοφίας, που θα αλλάξουν τις όψεις των δύο περιοχών, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές μελέτες για την ομαλή ροή της κίνησης των αυτοκινήτων.

«Για την πλατεία Ελευθερίας πήραμε την έγκριση και τις απαραίτητες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Ξεκινάμε τη δημοπράτηση του έργου. Μετά έχει σειρά η πλατεία Αγίας Σοφίας. Σύντομα ολοκληρώνουμε την κυκλοφοριακή μελέτη που είναι απαραίτητη για την ομαλή ροή των αυτοκινήτων στην περιοχή», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Ο ίδιος επισήμανε ότι: «στην Τσιμισκή στο αριστερό ρεύμα που πάει στην οδό Αγ. Σοφίας, η ροή θα είναι ήπιας κυκλοφορίας. Παράλληλα γίνεται και μελέτη στο ιστορικό εμπορικό κέντρο, ενώ θα υπάρξουν και μετρήσεις κοινής γνώμης, για να έχουμε κάποια στοιχεία που αφορούν την κίνηση. Σίγουρα όμως θα αλλάξουν κατεύθυνση κάποιοι δρόμοι. Η μελέτη για πάνω από την Εγνατία όσον αφορά την Αγ. Σοφίας είναι έτοιμη, αλλά θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό. Οι διαγωνισμοί είναι σύντομοι και χωρίς γραφειοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα», σχολίασε ο κ. Παππάς.

Επιδίωξη του Γιάννη Μπουτάρη είναι να εκταμιευτούν μέσα στο 2018 τα πρώτα 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Καθώς η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, δεν απαιτείται περιβαλλοντική έγκριση και το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Τέλος ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην περιοχή των Λαχανόκηπων. «Πρόκειται για περιοχές εκτός σχεδίου. Εντάσσεται σύντομα στο σχέδιο, όπως και η περιοχή των βυρσοδεψείων. Θα υπάρξει πλήρης αναβάθμιση της περιοχής. Εμείς δίνουμε τις κατευθύνσεις στους μελετητές και σε τρεις μήνες θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχέδιο. Μετά θα προχωρήσουμε τις πολεοδομικές μελέτες», ολοκλήρωσε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ