Οικογένειες δικαστικών με παιδιά οι Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στη Χίο και ζητούν πολιτικό άσυλο

Οικογένειες με παιδιά είναι οι Τούρκοι πολίτες που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες χθες το βράδυ, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με το Politischios.gr, πρόκειται για 17 άτομα και συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «απόβαση» των Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο έγινε χθες το μεσημέρι, στην Πούντα Οινουσσών, και αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά ανάλογο επεισόδιο που σημειώνεται στη Χίο.

Οι οικογένειες των Τούρκων μεταφέρθηκαν αρχικά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς για καταγραφή και ταυτοποίηση. Στη συνέχεια τη διαχείρισή τους θα αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που θα τους μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά ώστε να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.

Οι Αρχές της Χίου, για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών, δεν δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους, ούτε τις ακριβείς περιοχές προέλευσής τους.

ΠΗΓΗ: politischios.gr – iefimerida.gr